Au adus cu TIR-ul ţigări netimbrate

0

Captură impresionantă a poliţiştilor din cadrul Secţiei Rurale Bascov, vineri noaptea, când au văzut patru bărbaţi în timp ce descărcau de zor, marfă dintr-un TIR. Indi­vizii erau contrabandişti, fiind prinşi în flagrant cu 148 de ba­xuri de ţigări netimbrate. Doi dintre ei au fost reţinuţi însă, instanţa a considerat că nu prezintă pericol public.
„O patrulă mixtă, formată din poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a depistat în flagrant, pe raza comunei Bascov, patru persoane care descărcau cutii, dintr-o semiremorcă a unui ansamblu auto, într-o autoutilitară. La vederea echipajului, trei dintre cele patru persoane au încercat să se sustragă fugind, iar una dintre acestea s-a supus somaţiilor poliţiştilor, rămânând pe loc. Cele trei persoane care s-au sustras au fost urmărite de forţele de ordine, una dintre ele fiind prinsă şi imobilizată. Din cercetări s-a stabilit că în cele două autovehicule se aflau 148 de baxuri de ţigări fără timbru, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Plasaţi sub control judiciar
Bărbaţii reţinuţi sunt Marius E., de 33 de ani, din Mioveni şi Dzmitry S., de 28 de ani, din Bielorusia. Acesta din urmă era şoferul de TIR. Profitând de culoarele create pentru transportul de mărfuri, tânărul a putut trece la vamă cu ţigările de contrabandă, ascunse în TIR în spatele altor produse. Era aşteptat la Bascov de Marius E. care intenţiona să le introducă pe piaţa din Argeş. Cei doi au petrecut o noapte în arestul IPJ Argeş, fiind reţinuţi sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Sâmbătă au fost prezentaţi Judecătoriei Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a respins cererea Parchetului şi a dispus împotriva celor doi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Niciunul dintre cei doi nu are voie să părăsească teritorul României pe durata măsurii. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.