Instanţa a redus pedeapsa unui proxenet

1

Curtea de Apel Piteşti a admis ieri, recursul unui proxenet din Câmpulung şi i-a redus pe­dea­psa aplicată iniţial de Tribu­nalul Argeş. Mai mult, judecătorii au dispus suspendarea execu­tării, dispusă de prima instanţă, inculpatul fiind obligat să pres­teze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.
În toamna anului 2016, în urma unei acţiuni desfăşurate în trei localităţi muscelene, au fost reţinuţi preventiv 25 de suspecţi de proxenetism, alte 6 persoane fiind cercetate în libertate. Potrivit anchetatorilor, proxeneţii ar fi dus ”la produs” în ultimul deceniu nu mai puţin de optzeci de tinere, unele minore. Ţările în care acestea se prostituau sunt Benelux, Germania, Marea Britanie şi Danemarca, locuri în care câştigurile obţinute au fost estimate la circa trei milioane de euro. Acţiunea a fost în acel moment, una de răsunet, mai ales că în timpul percheziţiilor oamenii legii au pus sub sechestru bunurile suspecţilor, care constau în vile, maşini de lux şi mulţi bani.
A primit pedeapsă cu suspendare
De-a lungul timpului, mulţi dintre inculpaţi au scăpat cu pedepse destul de uşoare comparativ cu gravitatea acuzaţiilor. Curtea de Apel Piteşti a admis ieri contestaţia unui dintre inculpaţi. În cazul lui Valentin Rădulescu nu doar că a primit o pedeapsă mai mică, dar judecătorii au dispus şi suspendarea acesteia. În aprilie 2019, Valentin Rădulescu a fost condamnat pentru proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Cel de-al doilea inculpat, Petre Bogdan Pîrlici a primit o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni cu executare, pentru aceleaşi acuzaţii. Cei doi au contestat decizia.
Trebuie să presteze 120 de muncă în folosul comunităţii
„Admite apelul declarat de inculpatul Rădulescu Valentin, împotriva sentinţei penale nr. 138/25.04.2019 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 3954/109/2017. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând. (…) Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Rădulescu Valentin pentru infracţiunea prevăzută de art. 213 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal de la 2 ani, la 1 an şi 9 luni închisoare. Reduce şi pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a) din Legea nr.656/2002 (actualmente prevăzută de art. 49 alin. 1 lit. a din Legea nr. 129/2019) de la 3 ani, la 2 ani şi 5 luni închisoare. Recontopeşte pedepsele şi dispune executarea celei mai grele de 2 ani şi 5 luni închisoare, sporite cu 7 luni, în total inculpatul Rădulescu Valentin având de executat pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani”, se precizează în hotărârea de ieri a Curţii de Apel Piteşti. Incupatul are obligaţia să respecte măsurile de surpaveghere , în plus, „Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung sau Consiliului Local Câmpulung”. Judecătorii au respins apelul lui Petre Bogdan Pîrlici care a rămas cu pedeapsa de 4 ani şi 4 luni. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.