Persoanele vulnerabile la îmbolnăvirea cu COVID 19, în vârstă de peste 65 de ani, din Mioveni primesc din partea autorităţilor o mână în plus de ajutor în acceastă perioadă de pandemie de coronavirus.
Astfel, în vederea minimalizării expunerii în afara locuințelor, ca măsură de ajutor pentru seniori, Primăria Mioveni, prin Asociația de Voluntariat „Tineri pentru Mioveni” vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, de peste 65 de ani din oraș, care nu au susținători legali sau vreo altă formă de sprijin din partea comunității. Bătrânii care se află în imposibilitatea de a se gospodării, cei care locuiesc singuri și nu au nicio rudă în apropiere care să le asigure aprovizionarea cu medicamente și alimente, pot apela la serviciile Asociației de Voluntariat apelând numerele de telefon 0745138476 sau 0744600646. “Pe această cale, adresăm rugămintea tuturor cetățenilor orașului de a ne sprijini în identificarea persoanelor vârstnice din comunitatea noastră vulnerabile și care nu au aparținători legali, contactându-ne la numărul de telefon 0248/260500. În ceea ce privește proiectele sociale și serviciile oferite familiilor vulnerabile și persoanelor cu handicap, acestea vor fi derulate în continuare de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Mioveni” au informat autorităţile locale.
Campanie de strângere de alimente
Tot în această perioadă, Centrul Cultural Mioveni a declanşat o amplă campanie de strângere de alimente pentru pesoanele în vârstă care nu au venituri. Ajutoarele alimentare vor putea fi depuse la Centrul Cultural Vechi (fostul sediu V2B). De asemenea, alimentele vor ajunge şi la tinerii proveniţi din centrele de plasament, care nu mai lucrează în prezent. „Am luat legătura cu reprezentanţii Carrefour,Profi şi urmează sa abordam și alti retaileri mari pentru a sprijini la demararea unei acţiuni prin care să putem ajuta persoanele vulnerabile care nu au venituri. Cetăţenii orașului Mioveni și nu numai pot dona alimente neperisabile sau greu perisabile care vor ajunge, cu precădere, la persoanele ce depăşesc vârsta de 65 de ani şi care au rămas fără venituri, sau la alte cazuri speciale. Aceste alimente vor fi preluate de către echipa Centrului Cultural Mioveni , în fiecare cartier, şi vor fi redirecţionate către Sediul vechi (V2B), acolo unde am creat un centru de comandă prin care ajutăm persoanele vulnerabile. Persoanele juridice pot transporta alimentele direct la Centrul Cultural Vechi. Pornim această acţiune pentru ca dorim sa dam un ajutor. Sunt persoane vârstnice, cu pensii mici, fără aparţinători şi care sunt nevoite să cumpere şi medicamente. Avem, de asemenea, persoane care provin din centre de plasament şi care, odată ajunse la maturitate au ieşit de sub protecţia statului. Până acum aceşti oameni au muncit cu ziua, dar acum au rămas şi fără aceste venituri. Sunt persoane defavorizate, încadrate în diferite grade de handicap şi care au rămas fără bani. Toţi aceşti oameni au nevoie de sprijinul nostru. Sunt singuri, speriaţi şi neajutoraţi. Nu-i putem lăsa la greu. Împreuna suntem mai puternici şi împreuna vom depăși acesta încercare “ a spus directorul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu. S.M.