27 pacienți depistați cu COVID-19, în Argeș

1



Numărul persoanelor din județ depistate cu coronavirus a urcat la 27. Numărul este încă mic, compartativ cu alte județe, însă nici nu ne mai situăm în zona cu cele mai puține cazuri. Iată mai jos situația la nivel național prezentată de Grupul de Comunicare Strategică.


Potrivit datelor oficiale, în Argeş sunt 27 de pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Faţă de duminică, numărul a crescut cu 2 cazuri. Cele mai multe cazuri sunt grupate tot în zona de nord a județului, în zona Câmpulung. Raportat la alte judeţe, Argeşul poate fi catalogat ca un judeţ cu număr mic, faţă de Suceava cu 1.228 cazuri, Timiş cu 181 de cazuri şi Neamţ cu 160 de cazuri. La polul opus se situează judeţele Harghita cu numai 3 cazuri, Tulcea cu 6 cazuri şi Gorj cu 8 cazuri. Ieri la nivel naţional erau raportate confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.
Aparat de teste rapide la Leordeni
Cei mai mulți susțin că numărul mic de cazuri din județ se datorează faptului că nu se fac teste. În timp ce autoritățile încearcă să achiziționeze două aparate de tesare COVID-19, și o firmă privată dorește să cumpere un al treiela aparat pentru a-l dona Spitalului Mioveni, în județ ar exita un astfel de aparat care din nefericire nu poate fi utilizat. Este vorba de Spitalul Leornei, acolo unde aparatul era folosit pentru testarea pacienților cu TBC. Dețin aparatul de mulți ani. Joi, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a transmis o înștiințare prin care informa ca acest aparat poate face și teste Covid. Problema este ca nu se găsesc kituri pentru acest aparat in toată Europa, prin urmae nu poate fi utilizat. Mai mult aparatul este doar pentru teste rapide. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.