~ Curiozităţi pescăreşti ~
Pregătirea mămăligii este foarte foarte simplă, se adaugă 2 părți făină de mălai și o parte făină alba de grâu, se amesteca omogen, după care se toarnă apa preferabil aditivată. Adelin Petrișor, pescar de competitie, de 4 ori campion național la feeder, câștigător a mai multor concursuri importante din țară, atât cu feederul cât și la stationar, a folosit aditivul Secret de la Benzar, unul foarte bun la crap, caras, plătică, plus un vârf de cuțit de colorant galben. Se amestecă exact că și nada, atenție însă, este mult mai greu deoarece cu cât adaugăm mai multa apa, ea se leagă mai tare. Amestecăm foarte bine mămăligă până în momentul în care devine foarte lipicioasă, nu moale. După aceasta operațiune se lasă 5 minute, timp în care se pune apa la fiert, în momentul în care apa fierbe 5-6 minute se fac niste chifteluțe și se pun la fiert. De preferat chifteluțele din mămăligă să fie cam de aceeași dimensiune daca nu, nu vom putem estima atunci când sunt gata. Timpul de fierbere este cuprins intre 10-15 minute, în timpul fierberii daca doriți mai puteți adaugă și aditiv, nu strica deloc. M.D.