Mieii se vând în patru piețe din județ

0



Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, autoritățile au autorizat patru abatoare în județ care să poată tăia miei. Aceștia se pot vinde în anumite piețe din Pitești, Mioveni și Curtea de Argeș dași și în măcelăriile autoriate. Există anumite condiții de comercializare a cărnii de miel.


Direcția Sanitar Veterniară pentru Siguranța Alimentelor Argeș a anunțat că în județ există patru abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor. Acestea sunt situate în situate în Pitești (SC Sam Dor Divers SRL și SC Stanion Invest Total SRL), Câmpulung Muscel (SC Abatorul Câmpulung SRL) și Rucăr (SC Cosco Vele SRL). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar. Comercializarea carcaselor sacrificate în aceste abatoare se face în piețe autorizate temporar pentru o astfel de activitate. Piețe autorizate pentru comercializare sunt următoarele: Piețele Ceair și Smârdan din Pitești; Piata Dacia din Mioveni; Hala centrală din Curtea de Argeș.
Carnea trebuie să aibă ștampila ovală
Sunt autorizate pentru comercializarea carcaselor de miel și măcelăriile înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului Argeș. Toate carcasele comercializate în unitățile enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampila ovală. De asemenea, în Argeș este avizată temporar sacrificarea mieilor într-o exploatație înregistrată sanitar veterinar din localitatea Miroși. Carcasele provenite din această exploatație sunt marcate, după expertizarea sanitară veterinară de medicul veterinar oficial, cu ștampila rotundă cu diametrul de 3,5 cm. Produsele provenite din această exploatație vor fi comercializate numai către consumatorul final. M.S.