Cercetări la un spital din Argeş din cauza COVID-19

0



Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a înregistat vineri un dosar penal sub acuzaţia de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu. Este vorba de o unitate spitalicească din Argeş. Prim procurorul Nicolae Argeşanu de la unitatea de parchet amintită, a precizat că nu poate dezvălui despre de spital este vorba fiind vorba de un dosar in rem.


„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p. În esență s-a reținut faptul că personalul medical nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectări cu Covid 19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2. De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID 19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2. Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, se precizezaă în comunicatul de presă.
Nicio persoană nu are calitatea de suspect
Prim procurorul Nicolae Argeşanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a declarat: „La acest moment, din păcate, nu vă putem da infrormaţii despre unitatea vizată. Noi am fost sesizaţi pe data de 10 aprilie, vineri, pentru comiterea acelor infracţiuni. Abia am primit sesizarea şi orice caz care vine pe COVID-19 trebuie raportat Parchetului General. Avem cercetare in rem la acest moment, nicio persoană nu a dobândit calitatea de suspect. De asemenea nu vă putem spune cine a făcut sesizarea, dacă este vorba de o persoană fizică au juridică”, a precizat acesta. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.