LPS Pitești ar fi de acord cu înghețarea sezonului

0



În perioada 2-7 aprilie, Federația Română de Baschet a organizat video­con­ferințe cu toate cluburile de juniori înscrise în întrece­rile naționale.


În cadrul acestor întâlniri, organizate în mediul online, majoritatea cluburilor de juniori și-au manifestat dorința de a continua actuala stagiune competițională. Printre cluburile de juniori care au participat la aceste videoconferințe s-a numărat șiu LPS Pitești. Federația Română de Baschet va lua o decizie în ceea ce privește această situație, conform modului în care va evolua situația. Reamintim că pe data de 8 martie au fost suspendate toate competițiile interne. Deși termenul inițial pentru reluarea competițiilor era 31 martie, situația la nivel național s-a agravat și perioada suspendării a devenit nederminată. De asemenea, în cursul zilei de 6 aprilie, președintele Klaus Iohan­nis a anunțat faptul că sta­rea de urgen­ță se va prelun­gi pentru încă 30 de zile.
”Vor fi mari probleme în sport”
Silviu Corodi, directorul LPS Viitorul Pitești nu crede că reluarea campionatului mai este posibilă și explică de ce: ”Am participat și noi la videoconferințele Federației de Baschet. Deocamdată nu s-a decis nimic, dar din punctul meu de vedere, va fi foarte greu să se mai reia campionatele. Noi aveam trei echipe angrenate în competiție, iar cu două aveam mari șanse de a merge la turneele finale. Dacă se va ridica starea de urgență în luna mai, va fi greu să revii în competiție fără câteva săptămâni bune de antrenamente. Riscăm foarte mult să accidentăm jucătorii. Indiferent cât ne-am dori noi să jucăm, nu cred că se vor mai relua campionatele!. Copiii vor veni cu frică la sport după această pandemie. Vor fi mari probleme și cu banii, iar multe cluburi vor dispărea. Firmele care ne ajutau cu diverse sponsorizări nu vor mai putea să ne susțină pentru că își vor restrânge activitatea din cauza crizei economice care se preconizează. Vor fi mari probleme în sport”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.