Cercetată penal că a demisionat din azilul de bătrâni!

1



O asistentă medicală este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a demisionat de la azilul de bătrâni unde lucra. Aceasta este acuzată că a încălcat Ordonanţa Militară 8, potrivit căreia azilurile de bătrâni trebuie să rămână deschise iar personalul are obligaţia să stea în izolare, prin rotaţie, timp de 14 zile.


Asistenta medicală a demisionat şi nu s-a mai dus la serviciu, motivând că din cauza unor probleme personale nu poate să rămână atât de mult la locul de muncă. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Potrivit Ordonanţei Militare 8, articolul 9. – (1) Se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2014 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum și a regulamentelor- cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale. Art. 13. – (1) Pe perioada stării de urgență, prin excepție de la prevederile legale în vigoare, în cazul demisiei angajaților centrelor prevăzute la art. 9 alin. (1), termenul de preaviz este de 45 de zile calendaristice. M.S.


1 COMENTARIU

  1. Dosare penale, altceva mai știți? Sa dotați spitalele cu materiale de protecție și dezinfectanți nu știți. Testele in spital se fac la pile și vipuri, la județean sunt circuite dar personalul la comun sau prin rotație cate două săptămâni să nu ceară sporul de 500 de Euro. La Pitești găsiți modelul perfect feudal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.