“Reluarea competițiilor sportive nu este prioritară!”

0



Competițiile sportive nu sunt pe lista acti­vitaților care se vor relua în viitorul apro­piat. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a de­clarat în cursul zilei de luni că evenenimentele și competițiile sportive nu sunt prioritare în situația în care se află România din cauza pandemiei de COVID-19.


Acesta a explicat ce ar înseamna în momentul de față reluarea activităților:
”Nu vorbim de relaxare deocamdată. La reluarea competițiilor sportive nu. La reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți.
Aceste măsuri de relaxare vor veni în momentul în care vom vedea acea curbă a ­cazurilor noi sau a cazurilor critice începe să scadă. Le vom lua în funcţie de fiecare comunitate în parte şi în funcţie de fiecare focar. Avem 10 judeţe plus Bucureştiul care au 70% din cazuri. Avem 6 judeţe trecute de 300 de cazuri, aproape de 400 de cazuri. Sunt focare încă în expansiune, chiar dacă transmiterea locală nu mai este aşa accentuată, dar este o transmitere locală continuă şi la fiecare dintre ele avem motive să fim încă precauţi menţinem aceleaşi măsuri”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.