CENTRUL CULTURAL PITEȘTI

0


Vineri, 10 aprilie 2020, în cadrul proiectulului cultural-educativ, sub genericul „Gânduri, rostiri, scrieri”, poeta Denisa Popescu, a oferit participantilor la eveniment, un buchet liric din cele mai recente poeme, pe care urmează să le publice, într-un nou volum de versuri.


Sub egida Uniunii Scriitorilor din România, prin Centrul Cultural Pitești si Primăria Municipiului Pitești, a aparut un nou numar al revistei de cultură „ARGEȘ”, în paginile căreia amintim ca, vineri, 17 aprilie 2020, s-au împlinit 127 de ani de la nașterea poetului și prozatorului interbelic Ioan Vinea, cel care între anii 1915-1925, a publicat volumul de versuri „Ora fântânilor”, aparut la Editura Fundațiilor Regale.


Sub egida Primăriei Pitești și a Consiliului Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitesti, apare un nou număr al revistei lunare „Cafeneaua literară”, care oferă prilejul unui comentariu pentru romanul lui Mihail Diaconescu: „Depărtarea și timpul” (Lo spazio e il tempo), apărut la Editura Rediviva, Milano, în tălmăcirea dnei Anca Rodica Similea, în colaborare cu Giorgio Giacomello și Renzo Peresinni, capodoperă publicată prima dată în 1986, la Editura Eminescu și reeditat în 2003, la Editura Litera Internațional.
Sub egida Uniunii Scriitorilor din România, prin Centrul Cultural Pitești si Primăria Municipiului Pitești, în revista „Cafeneaua literară”, din luna aprilie 2020, a apărut volumul de versuri „Marea, o frescă livrească”, a lui Remus Valeriu Giorgioni, volum apărut la Editura bucureșteană Palimpsest, în anul 2018. A.R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.