De ieri, se fac teste COVID la Mioveni

0



După ce zilele trecute, Spitalul Mioveni a primit donaţie, din partea Fundaţiei Groupe Renault şi Automobile Dacia un aparat de testare COVID 19, de ieri, acesta a devenit functional şi au început să se facă testările. Între timp, personalul şi medicii au fost instruiţi să îl folosească şi au afost achiziţionate kituri de testare.


Astfel, începând de ieri, laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Mioveni efectuează teste pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a autorizat acum două zile, laboratorul de analize al Spitalului Mioveni, care cuprinde două aparate de tip Real Time PCR, de testare COVID 19. Probele vor fi analizate de personal specializat în domeniu, care a efectuat cursuri de specializare în biologie moleculară la Spitalul Victor Babeș din București. Laboratorul de analize de la Mioveni pentru depistarea și diagnosticarea persoanelor infectate cu noul coronavirus cuprinde un sistem de testare Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System, achiziționat de Fundația Groupe Renault România, format din două hote unde se prepară mixurile pentru extracție, un aparat ExiPrep-16Dx pentru extracția ARN-ului și un analizor PCR RT. Cel de-al doilea echipament este un aparta PCR RT, care a fost donat de omul de afaceri Gheorghe Văsâi.
De asemenea, Asociatiile Donează pentru Argeș și Zimbrul Carpatin, Camera de Comerț și Industrie Argeș, precum și Cristian Gentea s-au alăturat eforturilor Fundației Groupe Renault România, achiziționând un număr suplimentar de teste. S.M.


CCI a donat teste şi cabină de dezinfecţie
Camera de Comerț Argeș a donat Spitalului Mioveni teste COVID pentru 480 de persoane și o cabină de dezinfecție. George Caval, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a mulțumit societăților care au contribuit la donație, făcând publică lista lor. Au contribuit cu bani pentru achiziţionare firmele: Ronera Rubber, Northmetal, Comefin, Gic Nosag Metal, Omnium Distribution, Subansamble Auto, Automotive Complete Systems, Argintex, Moara domnească, Pan-Partner Spedition Arg, Gondor Industries Nidec Motor Corporation, Next Automobile, Adient, RGCOMS, Emi Internațional. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, ține să mulțumească Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș pentru implicare. Testele cumpărate de agenții economici din județ și donate Spitalului Orășenesc Mioveni vor fi de mare folos având în vedere că de ieri au fost puse în funcțiune două aparate de testare de tip Real Time PCR. Prefectul Emanuel Soare a ţinut să-i mulţumească atât preşedintelui George Caval cât şi agenţilor economici care au făcut donaţii. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.