Dosarul lui Chiţoiu, va fi finalizat curând!

1



Dosarul în care Daniel Chiţoiu fostul ministru al economiei, este cercetat sub acuzaţia de urcidere din culpă, se apropie de final. Procurorii au dispus expertiza tehnică, urmând ca după ce raportul va fi depus, să fie făcute concluziile. Prim procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a precizat ieri, că nu s-a dat încă soluţia în dosar şi că la scurt timp după ce vom ieşi din starea de urgenţă ancheta poate fi finalizată.


Au apărut infromaţii, potrivit cărora Daniel Chiţoiu cercetat în urma accidentului mortal ce a avut loc pe data de 26 decembrie la Zamfireşti, ar fi fost scos de sub urmăriea penală, fiind declarat nevinovat. Prim procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a infirmat zvonul. Contactat telefonic, acesta a declarat. „ Fals. Dosarul nu este finalizat. Este dispusă o expertiză tehnică şi noi aşteptăm să fie depus raportul acesteia. Având în vedere starea de urgenţă în care ne aflăm, raportul expertizei va fi depus după 15 mai. În rest, au fost făcute audieri, avem rezultatul necropsiei, mai trebuie doar econcluziile expertizei şi, eventual, contestaţiile la expertize asta în cazul în care părţile vor face. Dosarul va fi finalizat în cel mult o lună de la depunerea raportului, credem noi, în luna iunie” , a declarat acesta.
Doi morţi şi un rănit
Pe 26 decembrie 2019, în localitatea Zamfireşti din județul Argeş, autoturismul condus de către fostul ministru liberal, trecut ulterior la ALDE, Daniel Chiţoiu, a intrat într-un autoturism care venea din sens invers. În urma impactului, conducătorul maşinii, un bărbat de 82 de ani, şi soţia sa de 73 de ani, au decedat, iar o altă persoană a fost rănită. Cei decedaţi, soţii Haralambie și Elisabeta Pristavu erau proprietarii magazinului de stofe Romarta din Pitești. Ulterior accidentului, secretarul general ALDE, Daniel Chiţoiu, a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul. După ce aieşit de la audieri, Chiţoiu a infrimat că ar fi vorbit la telefon în timp ce era la volan şi că din acest motiv ar fi ajuns pe contrasens. „Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, a declarat Chițoiu.Fostul ministru a mai spus că nu a vorbit cu familia victimelor. Întrebat cum de se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus la spital pe targă, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.