“Nu vom intra pe teren!”

Date:



După ce în urmă cu câteva zile Federația Ro­mână de Handbal a anunțat că întrecerile interne vor fi reluate la 31 mai, Sindicatul Hand­baliştilor din România care reprezintă interesele cluburilor de seniori și juniori din țara noastră a reacționat și a amenințat cu măsuri dure.


Județul nostru este reprezentat în handbalul românesc de CS Dacia Mioveni, la feminin, și CSU Pitești, la masculin. Ambele echipe evoluează în liga secundă, cu rezultate destul de bune, echipa din Mioveni avîând șanse reale de promovare, iar cea din Pitești de a termina sezonul pe podium.
”Se pune în pericol integritatea sportivilor”
Sindicatul consideră că decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal este una iresponsabilă, fiind luată fără a-i consulta pe sportivi. „Sindicatul Handbalistilor din România (SHR) îşi exprimă public dezacordul faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al FRH din dată de 22.04.2020, cu privire la reluarea campionatelor, atât de seniori, cât şi de juniori. Decizia FRH este luată fără a se consulta în prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la această hotărâre ce pune în pericol integritatea jucătorilor. Având în vedere lipsa totală a dialogului, vă aducem la cunoştinţă că majoritatea sportivilor şi-au exprimat dezacordul faţă de hotărârea CA al FRH”, se arată în comunicatul sindicatului.
Apel către MTS
Reprezentanţii sindicatului speră ca MTS să sancţioneze decizia FRH: „Suntem convinşi că Ministerul Tineretului şi Sportului va sancţiona această hotărâre hazardată şi iresponsabilă a CA al FRH. Dacă vor continuă cu acelaşi mod de abordare lipsit de transparenţă şi dialog, cu toate părţile implicate în fenomenul handbalistic din România, inclusiv cu sportivii reprezentaţi legal de către SHR, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie”, se mai arată în documentul citat.
”Este inacceptabil ca deciziile să fie luate fără acord”
Sindicatul Handbaliştilor din România a prezentat şi poziţia Asociaţiei Europene a Sportivilor de performanţă (EU ATHLETES) privind impactul Covid-19 asupra sportului.
„Astăzi, solicităm federaţiilor sporti­ve, ligilor şi cluburilor să se angajeze şi să se implice activ împreună cu asocia­ţiile de sportivi şi jucători în găsirea răspunsului spor­tului la actuala criză. Abordarea acestei situaţii trebuie să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale sportivilor şi un proces adecvat de luare a deciziilor. Este pur şi simplu inacceptabil ca deciziile care afectează mediul de viaţă al sportivilor să fie luate fără consultare şi acord”, mai precizează documentul.
Mihăilă: ”Până în septembrie nu cred că se poate relua campionatul!”
Paul Mihăilă, președintele clubului CSU Pitești consideră că nu este oportună reluarea campionatelor: ”Din punctul meu de vedere, consider că până în luna septembrie nu se poate relua nici un campionat. Toate competițiile le-aș relua începând din toamnă. Cred că singura posibilitate de reluarea antrenamentelor ar fi din luna august. Atunci am ști toate datele legate de această epidemie care ține pe loc întreaga lume și nu cred că am mai afecta sănătatea sportivilor care trebuie să primeze. Turneul de baraj pentru promovare l-aș pune în perioada 15-25 septembrie. Decizia Federației Române de Handbal nu este o măsură bună. Sportivii vin după o pauză foarte lungă iar antrenamentele individuale nu se compară cu o pregătire centralizată de grup. Plus riscurile de infestare care există”.
Decizia de la care a pornit scandalul
După ședința Consiliului de Administrație a Federației Române de Handbal, preşedintele Alexandru Dedu, a declarat, că membrii Consiliului de Administraţie al FRH au votat în cadrul unei şedinţe video propunerea federaţiei ca toate meciurile din campionatele interne să se dispute ‘într-o formulă mai restrânsă’, deoarece ”ne dorim ca toate campionatele noastre să se termine pe teren”, astfel încât echipele campioane să fie stabilite până la finalul lunii iunie. Primele meciuri a urma să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine.  M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...