Pescuiau cu plasa în Vidraru

1



Trei indivizi, doi bărbaţi şi o femeie au fost prinşi braconând în lacul de acumulare Vidraru. Culmea, deşi desfăşurau o activitate ilegală, toti trei aveau declaraţii de deplasare completate! S-au ales cu dosare penale.


Duminică, o patrulă de jandarmi se afla în misiune pe raza localității Arefu, şi a observat în zona Barajului Vidraru un autoturism staționat. Existau informaţii că este o zonă frecventată de braconieri care pescuiesc băgând plase. Oamenii legii au stat la pândă. În scurt timp au observat pe lac o barcă cu motor în care se aflau cu doi bărbați și o femeie. Era evident că nu este o plimbare de agrement, unul dintre bărbați fiind observat când băga o plasă de pescuit în apă. Jandarmii au aşteptat să ajungă barca la mal. Erau doi bărbaţi, unul de 71 de ani, altul de 38 de ani şi o femeie de 29 de ani. Culmea, în ceea ce priveşte deplasarea, aceştia erau „în regulă”, cel puţin aparent. Bărbatul de 71 de ani avea completată declaraţie de la angajator cum că are dreptul să închirieze ambarcaţiuni de agrement. Numai că acest tip de activităţi nu sunt permise dat fiind starea de urgenţă. Barca îi aparţinea. Ceilalţi doi aveau declaraţii pe propria răspundere din care reieşea că merg la părinţii în vârstă, care sunt bolnavi şi au nevoie de asistenţă medicală (n.r punctul 4). Era evident că nicuna dintre declaraţii nu reflecta realitatea. Jandarmii s-au dus în larg şi au găsit două plase monofilament cu lungimea de 45 metri și lățimea de 3 metri fiecare, fiind cele folosite de braconieri. Pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.”, faptă care se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani. „Totodată plasele monofilament și ambarcațiunea au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentele întocmite au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor. Având în vedere că cele 3 persoane au încălcat și prevederile ordonanțelor militare, jandarmii au aplicat și câte o sancțiune de 10.000 lei fiecare”, transmite IJJ Argeş. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. „Pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală…”

    In sfarsit presa argeseana descrie corect actiunile jandarmeriei (si politiei).

    Adesea in unele articole se scrie ca politia a intocmit dosare penale, ceea ce nu este adevarat.
    Doar procurorii deschid dosare penale, iar un dosar penal, pentru a fi deschis, trebuie sa primeasca NUMAR de la procuratura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.