Şase cluburi au depus dosarul de licenţiere!

0



Pentru sezonul următor de Liga I, 6 cluburi din eşa­lonul secund îşi do­resc promovarea, iar în acest moment au depuse dosarele de licenţiere. Prin­tre ele se numără şi CS Mioveni şi FC Argeş, ocupantele locurilor 2 şi 4.


Numai că lucrurile nu sunt chiar aşa de simple în momentul de faţă, pentru că nu se ştie modalitatea de reluare a campionatului, care este sistemul după care se va juca, când şi dacă va reîncepe partea a doua a sezonului. Variantele de reluare sunt mai multe, însă pandemia de coronavirul şi întreruperea totală a sportului în România a complicat foarte mult lucrurile, deoarece, mulţi sportivi sunt intraţi în şomaj tehnic, iar asupra unor cluburi, de Liga I şi de Liga a II-a, planează deja incertitudinea, existând nu numai riscul să nu primească licenţa de Liga I ci şi acela de a nu relua actualul campionat.
Dinamo şi alte cinci cluburi, în pericol
Astfel, în momentul de faţă, Dinamo nu este singurul club din Liga 1 care ar putea avea probleme grave din cauza problemelor financiare. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a anunțat că alte cinci echipe din prima ligă sunt în pericol să nu primească licența pentru sezonul viitor, ediția 2020/2021. „Sunt șase cluburi care au probleme cu licența. Pe lângă Dinamo, mai sunt cinci cluburi care sunt în pericol să nu ia licența din cauza datoriilor. Nu le dau numele. Știți ce înseamnă asta, 40 la sută din cluburile din Liga 1”, a spus Justin Ștefan la DigiSport.
Galben-verzii şi alb-violeţii în top
Din Liga 2, primele șase clasate și-au depus și ele dosarul pentru a obține licența pentru Liga 1, pentru a o avea în cazul în care obțin promovarea. Acestea sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Totodată, sindicatul fotbaliștilor (AFAN) spune că sunt jucători care nu sunt de acord să reînceapă sezonul și ei să trebuiască să se pregătească fără să aibă salariile la zi. Unii dintre ei sunt neplătiți de mai bine de trei luni, susține Emilian Hulubei. „Sunt jucători care nu vor să înceapă campionatul și să stea prin cantonamente decât dacă sunt plătiți la zi. Jucătorii trebuie să fie plătiți la zi, nu mi se pare normal să fim cu atâtea luni întârziere. Am văzut că sunt fotbaliști care spun că sunt de acord cu două luni de întârziere, dar asta nu este normal. Eu sunt plătit la zi, tu ești plătit la zi… În momentul ăsta sunt cluburi care au împrumutat bani și garantat deja banii din drepturile tv de anul viitor. Dacă nu se reiau competițiile vor fi mari probleme, pentru toată lumea”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN. S.M.