Tâlhar de prostituate!

0



În anul 2015 patru români, unul dintre ei argeşean, erau teroarea prostituatelor din Lecce-Italia. Aceştia le răpeau de băteau cu sălbăticie le jefuiau şi la violau. În urma atrocităţilor, argeşeanul Andrei Gabriel Ilie de 30 de ani, a fost condamnat la 3693 de zile de închisoare. A executat mai mult de un sfert din pedeapsă iar autorităţile italiene au cerut acum, ca argeşeanul să fie transferat într-un penitenicar din ţară. Curtea de Apel Piteşti a admis cererea urmând că tânărul să fie adus în România, cel mai proabail la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mioveni având în vedere că a comis infracţiuni cu violenţă.


Potrivit anchetatorilor italieni, în anul 2015 Robert Cătălin Bădica, atunci de 27 de ani, rezident la Acquarica del Capo, Ion Munteanu, de 28, rezident la Specchia, Andrei Gabriel Ilie, de 25 ani (argeşean), şi Valentin Stănescu, de 29 ani, erau acuzaţi de asociere în scopul comiterii de infracţiuni finalizate cu jafuri, sechestrare de persoană, vătămare corporală şi viol în dauna a trei femei nigerience. „Le-au urcat în maşina lor şi din piazzale Rudiae, la Lecce, le-au dus pe câmpurile din Gallipoli: aici cele trei prostituate nigerience au fost sechestrate, legate, bătute cu violenţă, violate şi jefuite. Patru români au ajuns la închisoare. Episoadele de care sunt învinuiţi s-au produs în trei zile diferite, mereu noaptea, pe 28 ianuarie şi pe 6 şi 9 februarie. Bărbaţii se deplasau la bordul unei maşini Mazda albă. După ce au pus fetele să coboare pe câmp, le-ar fi bătut cu sălbăticie, legat cu un cablu, violat şi jefuit”, scria presa din Italia la data comiterii faptelor.
Recent, la Curtea de Apel Piteşti a fost înaintată cu cererea de recunoaştere a sentinţelor străine. „…recunoaşte Sentinţa penală nr.516/2017 din data de 22.03.2017 pronunţată de Curtea de Apel din Lecce, definitivă la data de 05.07.2018, prin care i-a fost aplicată condamnatului Ilie Andrei – Gabriel pedeapsa de 3693 de zile închisoare, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni, şi anume: viol calificat, lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe şi tâlhărie (…) Dispune transferarea persoanei condamnate Ilie Andrei – Gabriel, într-un penitenciar din România, în vederea executării restului de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de 3693 de zile închisoare. Ia act că persoana condamnată este încarcerată în executarea pedepsei într-o unitate de deţinere din Italia şi că a fost de acord cu transmiterea hotărârii judecătoreşti şi a certificatului. Ia act să persoana condamnată a executat din durata totală a pedepsei 1743 de zile, calculate până la data de 03.12.2019. Deduce din pedeapsa de 3693 de zile închisoare perioada deja executată în detenţie de persoana condamnată, de 1743 de zile, calculate până la data de 03.12.2019, şi în continuare, la zi. Constată că pedeapsa urmează a fi considerată executată în întregime la data de 25.05.2024” se arată în decizia Curţii de Apel Piteşti. Sentinţa nu este definitivă, putând fi depus apel. Dacă va rămâne definitivă, tânărul va fi adus sub escortă în România pentru a-şi executa pedeapsa. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.