Criminalul de la Călinești, face pe nebunul!

0
1



Și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit, a lăsta-o moartă în casă, a ascuns arma crimei, după care s-a întors liniştit la cei doi copii ai săi pe care tocasmi îi lăase orfani de mamă. Când cadvrul a fost descoperit, ar fi fost un potenţial candidat la premiul Oscar la cât de bine şi-a jucat rolul de soţ îndurerat! Cât timp a durat procesul nu şi-a recunoscut crima. Vâzând că în primă instanţă a primit ani grei de închisoare, a schimbat tactica şi a recunoscut totul obţinând o reducere. Are de ispăşit 23 de ani şi 2 luni închisoare. Acum, Alin Ţurlea despre el fiind vorba a găsit un nou tertip să scape de detenţie. Face pe nebunul! Şi chiar a depus o cerere la instanţă pentru întreru­perea pedepsei, în acest sens!


În octombrie 2018, la Călineşti a fost descoperit cadavrul unui tinere în vârstă de 29 de ani. Victima avea multiple tăieturi pe corp provocate de criminal. Tânăra a murit ţinându-se cu mâna de gât acolo unde avea o rană foarte mare. Doi copii, o fetiţă de 6 ani şi un băiat de 12 ani au rămas în grija bunicii materne după crimă. Aceştia nu au fost de faţă când a fost comisă fapta. Primul suspect în acest caz a fost soţul victimei, Gheorghe Alin Ţurlea, un bărbat de 37 de ani, acum. Bărbatul a negat acuzaţiile şi a susţinut că tărie că nu ştie cine ar fi putut să-i ucidă soţia de care se despărţise de aproximativ 5 luni. Chiar şi după ce a fost arestat şi-a susţinut nevinovăţia. La un an de la comiterea faptei, Alin Gheorghe Ţurlea a fost condamnat. Tribunalul Argeş a dat sentinţa pe fond şi bărbatul are de ispăşit 25 de ani şi 2 luni, închisoare, pentru omor şi ameninţare. Instanţa a dispus ca bărbatul să plătească daune morale în valoare totală de 500.000 euro, copiilor şi rudelor tinerei ucise.
Va fi supus unei expertize
Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Piteşti. Abia atunci, sperând într-o micşorare de pedeapsă a recunoscut totul. Judecătorii au fost îngăduitori şi l-au condamnat definitiv la 23 de ani şi 2 luni închisoare. În prezent, bărbatul îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Mărgineni. De acolo a înaintat o cerere la Tribunalul Dâmboviţa prin care cere întreruperea executării pedepsei cu închisoarea, invocând grave motive de sănătate. Se pare că acesta susţine că ar avea probleme psihice. Cererea a fost înaintată pe data de 23 aprilie, iar primul termen s-a judecat pe 21 aprilie. Atunci judecătorii au dispus să fie supus unei expertize medicale. „Amână cauza pentru a se efectua o expertiză medico – legală prin care să se stabilească dacă persoana condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă continuarea executării pedepsei de 23 ani şi 2 luni închisoare, aplicată acestuia prin sentinţa penală nr. 325 din data de 29 octombrie 2019 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 7297/109/2018, rămasă definitivă la data de 20 ianuarie 2020 prin decizia penală nr. 40/A/20.01.2020 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 7297/109/2018, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat asupra unui membru al familiei , prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. 1 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal şi ameninţare, prevăzută de dispoziţiile art. 206 Cod penal, sau dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii”, se precizează în hotărâre.
În mai va afla sentinţa
Următorul termen de judecată va avea loc pe data de 26 mai, dată până la care expertiza ar trebui făcută. Surse din rândul anchetatorilor spun că în timpul anchetei şi al procesului, Alin Ţurlea nu a fost supus unei expertize psihiatrice pe motiv că acest lucru nu s-a impus. Bărbatul nu a dat niciodată semene că ar suferi de vreo boală psihică sau de altă natură, asta doar dacă nu s-a îmbolnăvit între timp. M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.