În loc de evenimente, bani pentru sănătate

0



Spitalul municipal Câmpulung care deservește populației din muncipiu dar și celor 24 de comune arondate este de categoria 5 din anul 2000, instituția spitalicească nu a mai primit niciun grad deoarece nu s-au mai făcut investiții serioase, spitalul fiind în administrarea primăriei Câmpulung.


Consilierii locali au venit cu propunerea ca și primarii din comunele ai cărror locuitori beneficiază de serviciile spitalului municipal să contribuie financiar dar deocamdată nu este nicio lege în acest caz, contribuțiile la sănătate fiind plătite la paușal și beneficiază de fiecare dată cei care nu cotizează, iar responsabilii de administrarea clădirilor sunt buni de plată pentru investiții.
Sume direcționate către aparate COVID
Anul acesta zilele orașului Câmpulung nu se vor mai organiza. Și așa, unii dintre ei aveau motive de nemulțumire că aceste manifestații anuale vor fi organizate pe stadionul municipal al orașului. Pe 22 aprilie, s-au luat 200.000 lei de la zilele Câmpulungului, care vor lipsi în 2020. Capitolul pe care au pus ochii economistele Primăriei, pentru a-l sacrifica, de vreme ce acţiunile cu public vor fi interzise, cel mai probabil, până la sfârşitul anului, îl constituie evenimentele, care beneficiau de o prevedere de 430.000 lei. Aproape jumătate, adică sumele pentru sărbătoarea municipiului, s-au direcţionat către spitalul municipal, ca să aibă cu ce achiziţiona aparatul de testare COVID-19. Ar mai fi disponibili 313.000 lei, finanţarea nerambursabilă pe care Primăria o atribuia organizatorilor de evenimente din Sport, Cultură, Tineret şi Social, care, la fel, „pică” în acest an. Banii se pare că nu ajung, după declarațiile primarului în şedinţa Consiliului Local de joi, 30 aprilie, la care cel mai mult s-a discutat despre costurile şcolii on-line.
A solicitat aparatură de 3,4 milioane lei
Instituția Prefectului Argeș informează că spitalele COVID din județ au primit și vor primi în continuare un ajutor consistent din partea Guvernului României. Serviciile medicale şi medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor COVID-19 şi complicaţiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, pe toată perioada stării de urgenţă, şi se suportă din bugetul Fondului naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, contravaloarea serviciilor medicale în cazurile COVID-19 este decontată integral de către CAS Argeș. Spitalele din Argeș beneficiază de finanțarea achiziției de aparatură medicală de strictă necesitate, folositoare în tratarea cazurilor de coronavirus, prin Ministerul Sănătății. Astfel, Ministerul oferă 90% pentru cumpărarea aparaturii, 10% urmând să fie contribuția administrației publice locale. În total, unitățile spitalicești din județ au solicitat aparatură de aproximativ 8,5 milioane lei. Spitalul municipal Câmpulung a solicitat aparatură în valoare de 3,4 milioane lei. Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.