S-au împădurit 72 de ha de pădure!

0
  • Planul se face în urma unui control pprin care se vede ce suprafaţă trebuie regenerate
  • La împăduriri se folosesc în medie 5000 puieţi/ha



Pentru anul 2020, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a propus, pentru fondul forestier proprietate publică a statului pe care îl administrează, un program de regenerare a pădurilor de 12.531 hectare. Dintre acestea, o mica parte a revenit şi judeţului Argeş, acţiunea fiind la momentul de faţă deja terminate de Direc­ţia Silvică Argeş.


În toată ţara, progamul de regenerare a pădurilor cuprindepeste 12 mii de hectare, din care peste 8 mii prin regenerări natural, iar peste 4 mii prin regenerări artificiale. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, care se vor executa în 2020, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva efectuează şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de diverşi factori dăunători (secetă, incendii, etc.). Pentru lucrările de regenerare a pădurilor programate în anul 2020 sunt necesari circa 25 milioane puieţi forestieri. În ultimii şapte ani, în pădurile proprietatea publică a statului, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 111.554 de hectare, din care 69.864 de hectare prin regenerări naturale şi 41.690 de hectare prin regenerări artificiale (împăduriri), pentru care s-au folosit peste 200 milioane de puieţi forestieri . Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva utilizează, pentru activitatea de regenerare a pădurilor proprietate publică a statului, puieţi proveniţi din pepinierele silvice proprii, unde se produc anual aproximativ 50 de milioane de puieţi forestieri din 60 de specii, în 7 pepiniere centrale şi circa 1100 de pepiniere mici aparţinând subunităţilor.
“Am împădurit din munţi până la câmpie!”
Şi la nivelul judeţului Argeş au fost programate împăduriri pentru anul 2020, însă comparativ cu nivelul national, suprafaţa de care avea nevoie să fie completată cu puieţi, judeţul nostru este una mica. Astfel, conform datelor de la Direcţia Silvică Argeş, în judeţ împădurite 58 de ha integral şi 14 ha doar completate. Aceste suprafeţe au făcut parte din planul de anul 2020, iar împăduririle au fost deja realizate. Împăduririle nu au fost făcute într-o zonă anume, ci în tot judeţul, de la Munţii Făgăraş până la câmpiile din sud. Mai multe despre activitatea de împădurire a Direcţiei Silvice Argeş, ne-a spus ieri directorul Armand Chiriloiu: “Programul de împădurire pe 2020 avea 58 de ha integral şi 14 ha completare. Noi am realizat programul deja, nu mai avem de împădurit pe anul acesta. După cum se ştie, Direcţia Silvică Argeş are o suprafaţă de fond forestier de 113.570 ha. Toate terenurile împădurite erau libere în urma tratamentelor făcute şi trebuiesc respectate. Împăduririle au fost pe toată suprafaţa, de la Munţii Făgăraş până în zona de câmpie, Costeşti şi mai jos… Programul de împădurire se face în urma unui control de la finalul anului, prin care vedem ce suprafaţă trebuie regenerate. Se merge mai întâi pe regenerare natural, iar unde nu e posibil se face prin împăduriri. Anul trecut am avut în program de împădurit în jur de 70 de ha, au fost şi ani în care am avut 100 ha… Se flosesc, în medie 5000 puieţi la ha”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.