Evaluarea Naţională, între 2 şi 27 iunie

0
  • Elevii de-a 8-a au aflat calendarul exame nelor
  • Aproxiamtiv 5000 de copii vor fi examinaţi n Inspectoratul
    Şcolar aşteaptă acum procedura desfăşurării evaluării



Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a începe pe 2 iunie, odată cu înscrierea candidaților pentru examene, și se încheie la 27 iunie, odată cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, urmând ca ulterior să aibă loc repartizarea computerizată la licee.


Primul examen scris la Evaluarea Națională 2020 este proba la limba și literatura română, programat pentru data de 15 iunie, urmată, două zile mai târziu, la 17 iunie, de proba scrisă la matematică, potrivit calendarului afișat pe site-ul Ministerului Educației.
Calendarul pentru Evaluarea Națională 2020 este următorul:
# 2 – 5 iunie: Înscrierea elevilor
# 5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
# 15 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
# 17 iunie: Matematica – probă scrisă
# 18 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
# 22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
# 22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
# 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
# 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
Acest calendar ar urma să sufere mici modificări, iar rezultatele din 22 iunie se vor publica până la ora 14:00 (în loc de 12:00), iar depunerea contestațiilor ar urma să aibă loc între orele 16:00-21:00. Elevii de clasa a VIII-a au anul acesta o programă modificată pentru examene, din cauza situației generate de pandemie și suspendarea cursurilor. Ei vor avea probele cu noțiuni numai din materia de pe semestrul I. Noile programe de examen pentru probele Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 pot fi consultate pe site-ul www.edu.ro.
Ministrul Educației a publicat și câteva modele orientative de subiecte pentru Evaluarea Naţională pentru cls a VIII-a, care sunt disponibile pe http://subiecte.edu.ro/. De asemenea, pe site-ul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare vor fi afişate în fiecare luni modele de subiecte, iar vinerea baremurile pentru ele. O altă informație utilă elevilor și părinților se referă la site-ul dedicat publicării rezultatelor, care este http://evaluare.edu.ro.
“Aşteptăm procedura de desfăşurare a exmenului!”
Calendarul Evaluării Naţionale nu este unul foarte diferit de cele din anii precedenţi, fiind modificări doar la programă, de unde s-a scos material din Semestrul II, însă în acest an este foarte interesant care va fi procedura de examinare. Astfel, în câteva zile, Minsiterul Educaţiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii vor emite, cel mai probabil, un protocol în care vor fi enumerate condiţiile ce trebuiesc asigurate de Inspectorate, penstru susţinerea examenelor, în contextual pandemiei de coronavirus. “Deocamdată a fost publicat Calendarul Evaluării, însă noi aşteptăm procedura de desfăşurare a examenelor, care va fi data de Minister. Este vorba de modul de acces în şcoală, în săli, plecarea de la şcoală şi alte lucruri importante în contextual actual, al pandemiei de coronavirus, pentru după cum s-a mai vorbit vor fi nişte condiţii speciale în acest an. Mai ştim de asemenea că anul acesta programa este modificată faţă de anii precedenţi, în sensul că materia din Semestrul a doilea a fost scoasă, pentru că ea nu a fost parcursă cum trebuie, elevii denevind la şcoală. Elevii pot găsi modele de subiecte pe site-ul Centrului Naţional de evaluare şi Examinare, cnee.ro, un site al ministerului, aceştia fiind cei care fac subiectele. În fiecare luni aici vor fi puse teste, iar vineri vor fi publicate baremurile. Aceleaşi modele de subiecte şi baremuri vor fi publicate imediat cum apar aici şi pe site-ul nostrum, www.isjarges.ro” ne-a spus Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general din Argeş.
În Argeş, vor susţine în acest an Evaluarea Naţionale, aproxiamtiv 5.000 de elevi de clasa a 8-a. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.