I-au luat 3.000 de lei unui nonagenar!

0
  • Prin metoda „Accidentul”



Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Băiculeşti, a ajuns în arest după ce a păcălit un bătrân în vârstă 96 de ani, luându-i 3.000 de lei. Bărbatul era „specializat” în metoda de înşelăciune „Accidentul” şi a mai avut alte patru tentative eşuate. Poliţiştii au ajuns la el în timp ce făceau cercetări într-un alt dosar în care inculpatul este arestat. Au stabilit că cei doi erau parteneri de infracţiuni.


Pe data de 22 aprilie, poliţiştii au reţinut un cetăţean turc, rezident în Bascov, care a înşelat o femeie în vârstă de 87 de ani, din Sălătrucu, prin metoda „Accidentul”, luându-i 20.000 lei. Ergian S. de 32 ani, este recidivist, având în trecut condamnări pentru acelaşi gen de fapte, în prezent, fiind arestat preventiv. Oamenii legii şi-au dat seama că bărbatul nu putea acţiona de unul singur şi au continuat cercetările pentru a-i găsi complicele. Pe măsură ce ancheta a înaintat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au stabilit că cetăţeanul turc împreună cu Laurenţiu Marian S., de 27 de ani din comuna Băiculeşti au comis mai multe fărădelegi. L-au reţinut pentru 24 de ore şi pe Laurenţiu Marian S. tot sub acuzaţia de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune.
Au avut şi patru tentative
Cercetările au stabilit că Ergian S. şi Laurenţiu Marian S. sunau persoane în vârstă şi le minţeau că rude apropiate au provocat accidente. Vorbeau la telefon pe rând, unul pretinzînd că este fiul sau nepotul victimei, celălalt dându-se drept avocat, procuror sau poliţist. Spuneau că cel vinovat riscă să ajungă la închsisoare şi pretindeau o sumă mare de bani pentru a fi eliberat. În timp ce unul dintre suspecţi îl ţinea de vorbă la telefon pe păgubit ca să nu poată lua legătura cu „fiul”, celălalt se ducea şi ridica banii. După această metodă, au păcălit-o mai întâi, pe femeia de 87 de ani, din Sălătrucu, căreia i-au luat 20.000 de lei, ulterior pe un bătrân în vârstă de 96 de ani, din comuna Oarja care le-a dat 3.000 de lei. Ancheta a scos la iveală faptul că escrocii au mai avut alte patru tentative la bătrâni din comunele Drăganu şi Oarja care nu au dat banii ceruşi după ce s-au prins de înşelătorie.
Plasat sub control judiciar
Bărbatul de 27 de ani, din Băiculeşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. În urma audierilor acesta a fost plasat sub măsura controlului judicar pentru o perioadă de 60 de zile. „De regulă, persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate sunt cele vizate de autori de infracțiuni cum ar fi ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana regelui Cioabă”, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d., persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri la preţuri sub valoarea reală. Folosiţi orice ocazie în care discutaţi cu membrii de familie sau cunoscuţi în etate, pentru a vorbi despre permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext. Totodată, dacă permit accesul în casă, avertizați-i cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință. Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica pretextele și stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie”, recomandă poliţiştii argeşeni. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.