Cat sa cheltui pe gazduirea web? Sfaturi utile de la specialisti!

0



Cand oferta este atat de variata, este de inteles sa te intrebi care este pretul corect pentru un serviciu pe care il poti aprecia doar daca detii cunostinte in domeniu. Daca este primul tau site, poate parea imposibil sa iei cea mai buna decizie. Este rentabil sa investesti in cea mai scumpa oferta sau te poti limita la gazduire web ieftina?


In primul rand, afla ca un plan de gazduire nu este chiar atat de scump pe cat te-ai astepta. Spre exemplu, pretul unui abonament de shared hosting propus de compania THC.ro porneste de la 0,95 Euro pe luna si creste in functie de resursele alocate. Gazduirea VPS si serverele dedicate au un pret mai ridicat, insa nu le-am putea numi „scumpe”, avand in vedere ca reprezinta o investitie pentru business-ul care iti aduce bani. Asa cum un sediu fizic (magazin, cabinet stomatologic, salon de frumusete etc.), trebuie sa indeplineasca cateva cerinte pentru a atrage vizitatori, un business online trebuie sa ofere calitate pentru a performa.

De aceea, intrebarea nu este daca sa alegi gazduire web ieftina sau scumpa, ci cum sa primesti cat mai multe, la un pret cat mai mic. De asemenea, trebuie sa intelegi care sunt caracteristicile compatibile cu site-ul tau, astfel incat sa nu fii nevoit ulterior sa schimbi planul de gazduire web, pentru ca transferul poate fi, in unele cazuri, costisitor. Cu alte cuvinte, alege gazduire optimizata pentru platforma pe care va fi construit site-ul. In acest fel, ii oferi toate resursele de care are nevoie pentru a creste.

Printre caracteristicile de baza pe care trebuie sa le ai in vedere se numara viteza de incarcare, protectia DDoS, garantia unui uptime de 99,99% si suportul tehnic 24/7. Majoritatea companiilor „se lauda” cu aceste beneficii, astfel ca trebuie sa intri in detalii si sa faci o alegere fina.

Spre exemplu, ai putea spune ca ai investit in gazduire web ieftina daca planul achizitionat iti pune la dispozitie gratuit si certificat SSL. Majoritatea il ofera contra cost, fie sub forma de abonament anual, fie pe viata.  Apoi, este esential sa cauti o companie care ofera backup zilnic automat. Pierderea accidentala a informatiilor din site te poate costa bani, asa ca este bine sa pui acest beneficiu pe lista.

Nu in ultimul rand, este recomandat sa contractezi o firma care iti pune la dispozitie o perioada de proba de cel putin o saptamana si care se angajeaza sa-ti returneze banii in cazul in care nu esti multumit de serviciile sale. Ai suficient timp la dispozitie sa-ti dai seama daca ai facut alegerea potrivita.

In orice caz, daca esti neexperimentat, cel mai bine consulti un specialist in prima instanta. Multa lume subestimeaza importanta alegerii celui mai bun plan de gazduire, dar, in fapt, este primul cel mai important pas pe care trebuie sa-l faci pentru a asigura succesul site-ului tau. Pana la urma, este fundatia pe care este construit business-ul tau online; investeste in servicii de calitate si iti va multumi mai tarziu.