Droguri vândute deţinuţilor de un gardian!

0
  • Trafic de narcotice în licee și în penitenciar!



Percheziții organizate ieri di­mineață, de procurorii Direc­­­ției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism Pitești, împreună cu ofițeri ai Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești. Sunt vizate două grupări de traficanți de droguri. Aceștia plasau marfa în licee din Pitești și în Penitenciarul Mioveni. Grupările erau formate din multe rude, traficanții fiind concubini, iubiți și chiar o bunică cu nepotul ei!


Descinderile au fost organizate la 11 adrese, fiind vorba de 15 suspecţi. Aceștia au vârste între 19 și 31 de ani, fiind vorba şi de o femei de 60 de ani vizată în anchetă. Unii dintre ei se intersectează în grupări făcând parte din ambele. Traficanții vindeau drogurile liceenilor din mai multe unități de învățâmânt din Pitești şi nu numai. Mai grav de atât, prin intermediul unui angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, drogurile ajungeau și la deținuți de la Penitenciarul Mioveni. Perchezițiile au avut loc la Mioveni, Bascov și Pitești. La final, 36 de suspecţi au fost duși la audieri la sediul DIICOT Pitești.
Percheziţii la Piteşti, Bascov şi Mioveni
„La data de 19.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești efectuează 11 de percheziții domiciliare pe raza localităților Piteşti, Bascov şi Mioveni, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale specializate în săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, forma continuată. În cauză s-a reţinut faptul că suspecţii, persoane cunoscute cu activitate infracţională privind traficul de droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de-a lungul timpului au livrat asemenea susbstanţe potenţialilor clienţi fie pentru consum propriu, fie pentru comercializare către alţi clienţi. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în diverse licee și alte medii frecventate de tineri, dar și către alti traficanți, în vederea comercializării”, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.
Gardianul era şi consumator şi traficant
În timpul verificărilor oamenii legii au stabilit că tentaculele traficanţilor se întind până la Penitenciarul Mioveni. Astfel a fost descoperită şi cea de a doua grupare de traficanţi. Este vorba de un angajat al ANP, care era consumator şi traficant, dar şi alţi doi colegi de-ai săi care doar consumau şi cumpărau de la el. Gardianul care ducea drogurile în penitenciar era ajutat de un deţinut care la rândul său, le vindea colegilor de celulă.
Preţul era dublu faţă de cel de pe piaţa traficanţilor. „În cea de-a doua cauză s-a stabilit faptul că un suspect, angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice, având ca distribuitor principal suspecţii mai sus menţionaţi, cu timpul s-a gândit să profite de funcţia pe care o deţine şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în Penitenciarul Colibaşi, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie, fiind cunoscut faptul că în majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se realizează la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el achiziţionează droguri cu preţul 50 lei/gram , dar le vinde cu suma de 100 lei/gram”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.
Bunica şi nepotul dealeri de droguri
Aproximativ 300 de grame de droguri au fost ridicate la perchezițiile de ieri, la care au participat 80 jandarmi și polițiști. Au fost duse la audieri zeci de persoane implicate în rețea. Unii sunt traficanți, alții consumatori sau distribuitori. Mulți dintre ei erau iubiți, concubini sau veri. Un tânăr traficant îşi implicase şi bunica în vârstă de 60 de ani, în reţea. Tânărul cunoscut dealer aducea drogurile în locuinţă. Dacă el nu era acasă, bunica dădea pachetele cu etno­botanice sau iarbă și lua banii. 50 lei costa doza de narcotice ce ajungeau apoi să fie consumate de elevi de liceu sau școală generală. „În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, suma de aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale”, mai precizează DIICOT.  M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.