Hoţii puteau provoca un accident feroviar!

0
  • Au tăiat cablurile de telecomunicaţii



Un bărbat de 39 de ani, din Schitu Goleşti, concubina lui de 49 de ani şi un minor de 15 ani, au furat cablurile de comunicaţii dintre două staţii CFR. Cei trei habar nu aveau că pot provoca un accident feroviar. Au vândut cablul la un centru de fier vechi, obţinând o sumă infimă faţă de valoarea reală dar şi pericolul creat!


„Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, precum și al specialiștilor criminaliști din cadrul I.P.J. Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza comunei Schitu Golești, la locuințele a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de distrugere a instalațiilor de comunicații feroviare și furt calificat. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 11 mai a.c., cei trei ar fi secționat și sustras un segment de cablu de telecomunicații TTR ce asigura legăturile telefonice între Stațiile C.F. Schitu Golești și Lăzărești, prin fapta comisă fiind pusă în pericol siguranța circulației feroviare. După efectuarea perchezițiilor, cei trei suspecți, respectiv un bărbat de 39 de ani, o femeie de 49 de ani și un minor de 15 ani, toți din comuna Schitu-Golești, au fost conduși la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., polițiștii au dispus față de bărbatul de 39 de ani, reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță”, preciza Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Vândut la fier vechi cu 100 lei
Cei vizaţi de anchetă sunt Dumitru C., de 39 de ani, un cunoscut recidivist din comuna Schitu Goleşti, Adela C, de 49 de ani, concubina lui şi un minor în vârstă de 15 ani. Aceştia s-au dus noaptea cu căruţa, în apropierea staţiei CFR Schitu Goleşti. Cu un topor au tăiat cablul gros care conţine mult fier. L-au pus în căruţă şi a doua zi l-au vândut unui centru de colectare al fierului vechi. Auobţinut 100 d elei, bani care nu repezintă nici 10% din valoare prejudiciului.  Mai gav de atât, este însă faptul că au lăsat fără comunicaţii cele două staţii CFR , şi prin furtul lor puteau produce un accident feroviar. Ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.