Autostrada Piteşti – Sibiu, obiectiv zero pentru Guvern

0



Situația economică și planul de relansare a economiei au fost discutate marți într-o ședință la Cotroceni, cu șeful statului, dar și în reuniunea conducerii PNL. Ministrul Finan­țelor Florin Cîțu a dat detalii la digi24, despre discuţiile avute, spunând care sunt marile proiecte de relanasare a economiei.
Astfel, Cîţu a spus că planul va fi gata în două săptămâni și că are în vedere mai multe proiecte de investiții, autostrada Sibiu – Pitești fiind prioritatea maximă. „Am spus clar și înainte de a avea această criză că obiectivul nostru este de a investi. Am alocat bani în buget la începutul anului și la prima rectificare am făcut un lucru pe care nu l-a mai făcut niciun guvern de foarte mult timp. Am lăsat banii pentru inves­tiții în buget și chiar am mai alocat la Ministerul Transporturilor încă 135 de milioane de lei pe lângă banii dinainte. Acum vorbim de un program de investiții deja, s-au anunțat câteva obiective, Sibiu – Pitești este un obiectiv zero pentru noi, acolo facem toate eforturile pentru a-l duce la capăt, Comarnic-Brasov este un alt obiectiv, extinderea aeroportului București.
Un alt obiectiv este digitalizarea sistemului public, ANAF a făcut pași importanți, urmează MFP și apoi tot sistemul public. Sibiu – Pitești este o investiție care nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru, este ceva pe care…, sau Comarnic – Brașov sau spitalele regionale, sunt mai multe. De exemplu, sistemul de irigații – și acolo trebuie refăcute lucrurile -, digitalizarea, încercăm să terminăm anul acesta, dar nu cred. Sunt obiective foarte mari cu sume foarte mari”, a declarat Florin Cîțu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.