Condamnat că şi-a înjunghiat fratele

0



Un bărbat din comuna Dobreşti şi-a primit pedeapsa după ce şi-a înjunghiat fratele cu un briceag, de mai multe ori. Cei doi s-au certat pe avere, după ce au băut împreună. Trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor, Victor Tică, de 61 de ani, are de ispăşit 4 ani şi 6 luni închisoare.


Victor Tică de 61 de ani, s-a dus în vizită la casa părintească acolo unde locuieşte şi fratele său Ion Daniel de 45 de ani. Bărbatul şi-a parcat maşina în curte, stârnind invidia fratelui mai mic, spun anchetatorii. Încă din acel moment între cei doi a pornit râca. Fraţi au băut împreună o cantitate ceva mai mare de alcool şi după ce s-au îmbătat, s-au luat la ceartă, mezinul reproşâdu-i că a venit „să se dea mare cu maşina” şi să îşi revendice averea. De la ceartă la bătaie nu a fost decât un pas. Cei doi s-au încăierat în curte, moment în care Victor Tică a pus mâna pe un briceag şi l-a înjunghiat de mai multe ori pe Ion Daniel. Victima a ajuns la spital. Agresorul a fost arestat preventiv, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. A fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor iar la primul termen a cerut să fie judecat prin recunoaşterea vinovăţiei.
Sentinţa nu este definitivă
În timpul procesului fratele mai mic nu s-a constituit parte civilă. Tribunalul Argeş a dat sentinţa, condamnându-l pe bărbat la 4 ani şi 6 luni închisoare : „Condamnă pe Tică Victor, fără antecedente penale, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie(…) pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie, şi totodată, interzice inculpatului, pe o durată de 2 ani, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a şi b din C.penal (respectiv : dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). (…) deduce din pedeapsa principală, durata reţinerii ,arestării preventive şi a arestului la domiciliu , începând cu data de 13.01.2020, la zi. (…) menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat. (…) dispune confiscarea briceagului cu mecanism de deschidere automat, folosit de inculpat la comiterea infracţiunii, depus la camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş. Constată că persoana vătămată Tică Ion Daniel, nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Admite acţiunea civilă formulată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti-Argeş şi în consecinţă obligă pe inculpatul Tică Victor să achite părţi civile, suma de 6246,29 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de îngrijirile medicale acordate victimei”, se precizează în sentință.
Decizia nu este definitivă putând fi declarat cu apel. Până ieri niciuna dintre părţi nu atacase sentinţa.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.