L-a bătut şi l-a târât în stradă, în comă!

3
  • Judecătorii i-au redus pedeapsa făptaşului



Şi-a bătut cu cruzime prietenul de pahar, l-a târât afară din apartament şi l-a abandonat în comă pe aleea din spatele blocului. Aceasta este pe scurt motivul pentru care Alexandru Robert Mosoia de 29 de ani, din Piteşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de tenativă de omor. Deşi Tribunalul Argeş l-a condamnat la 7 ani şi 6 luni închisoare, judecătorii Curţii de Apel au ajuns la concluzia că pedeapsa este prea mare şi au redus-o. Astfel tânărul care şi-a lăsat prietenul în stare gravă, zâcând pe aleea pietonală, va ispăşi mult mai puţin.


Într-o dimineaţă de la începutul lunii iulie 2019, la ora 5.00, trupul unui tânăr a fost găsit pe caldarâm în spatele unui bloc din Piteşti. Acesta era plin de sânge, fiind în stare de inconştienţă. A fost transportat la spital, acolo unde s-a constatat că avea traumatisme cranio faciale, traumatisme toraco-abdominale şi mai grav, ruptură de rinichi, necesitând o intervenţie chirurgicală, în urma căreia ia fost extirpat organul. Poliţiştii au demarat cercetări, stabilind că Ionuţ Cătălin P. a fost bătut. Oamenii legii l-au identificat pe autor ca fiind Alexandru Robert Mosoia, de 29 de ani, din Piteşti. În urma anchetei s-a stabilit că agresorul şi victima au băut într-un apartament, în apropierea locului unde a fost găsită victima. Cei doi s-au luat la ceartă, fiind beţi, iar Mosoia l-a lovit pe amicul de pahar lăsându-l lat. În loc să sune la 112 şi să ceară ajutor, l-a târât din apartament şi l-a abandonat pe aleea din spatele blocului.
Victima avea un rinichi rupt
Agresorul a fost arestat preventiv fiind trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor. După trimiterea în judecată inculpatul a cerut să fie judecat în procedura simplificată de recunoaştere a vinovăţiei însă i-a fost respinsă solicitarea. De asemenea în timpul procesului a cerut să-i fie schimbată încadrarea juridică a faptei, cererea fiindu-i respinsă. Pe data de 20 februarie anul acesta Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Alexandru Robert Mosoia a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni închisoare. Acesta urma să îşi execute pedeapsa atât pentru tentativă de omor dar şi o pedeapsă pentru conducerea pe drumuri publice a unui vehicul fără permis valabil la categoria respectivă, dată în urma unei hotărâri în ianuarie 2019. „Contopeşte pedepsele de 7 ani şi 4 luni închisoare si 6 luni închisoare si aplică inculpatului Mosoia Alexandru Robert pedeapsa cea mai grea, de 7 ani şi 4 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 2 luni închisoare, în total 7 ani si 6 luni închisoare” , se arată în decizie. Judecătorii au dispus ca tânărul să plătească victimei daune morale în valoare de 100.000 lei şi cheltuielile de spitalizare în valoare de de 6.063,56 lei. A fost menţinută starea de arest a tânărului aflat în Penitenciarul Mioveni.
Ispăşeşte cu 2 ani şi 4 luni mai puţin
Sentinţa a fost atacată de inculpat şi de partea vătămată. Curtea de Apel Piteşti i-a admis cererea şi a redus pedeapsa lui Alexandru Robert Mosoia, la 5 ani şi 2 luni închisoare. „Desfiinţează, în parte, sentinţa şi rejudecând dispune următoarele: Reţine în favoarea inculpatului prevederile art. 396 alin. 10 din Cod procedură penală şi reduce pedeapsa principală la 5 ani închisoare. În baza art. 88 alin. 3 Cod penal, rap. la art. 39 alin. 1 lit b Cod penal, contopeşte pedepsele de 5 ani închisoare si 6 luni închisoare şi aplică inculpatului Mosoia Alexandru Robert pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 2 luni închisoare, în total 5 ani şi 2 luni închisoare. Deduce, la zi, prevenţia inculpatului. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei apelate. Respinge apelul formulat de partea civilă P. Ionuţ Cătălin, împotriva aceleiaşi sentinţe.”, se arată în decizia Curţii de Apel Piteşti. Inculpatul a primit reducerea de pedeapsă pe motiv că la Tribunaul Argeş i-a fost respinsă cererea privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Sentinţa este definitivă. M.Sandu


3 COMENTARII

  1. judecatorii astia care nu fac altceva decat sa incurajeze, crima, hotia, prostitutia, nu pot fi trasi la raspundere pentru sentintele astea idioate pe care le dau?

  2. Trebuie facuta diferenta intre legile date de speciali, si ce sentinte se dau in baza aplicarii legii!
    Totusi tara noastra este stat de drept.

  3. Trebuie facuta diferenta intre cei ce dau legile , si ce sentinte se dau , in baza aplicarii legii!
    Legiuitorii sunt cei ce hotarasc ce si cum ,iar ei sunt alesi de natiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.