S-a filmat în timp îşi asmuţea câinele să atace

0



Imagini terifiante filmate chiar de către protagonistul faptelor, au ieşit la iveală în timul unei anchete a poliţiştilor câmpulungeni. Un tânăr din Bughea de Jos, deţinător al unui câine periculos, şi-a asmuţit animalul asupa unui ciobănesc care trăgea să moară, fiind prins într-un laţ.


„Din verificările efectuate de polițiști până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânar de 22 de ani, din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuțea un câine pe care îl deținea, asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laț. Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgență, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevazută de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor, cauză în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Totodată, din verificările efectuate de poliţişti până în prezent, a rezultat că tânărul în cauză nu mai deţine câinele din filmare, care ar fi fost înstrăinat anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi. De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizări cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Imaginea a devenit virală
În luna ianuarie, Ionuţ A. de 22 de ani, din comuna Bughea de Jos a găsit, un câine ciobănesc prins într-un laţ. Animalul zăcea fiind incapabil să se mai mişte. Tânărul care deţinea pe atunci, un câine periculos l-a asmuţit asupra câinelui neputincios. A înregistrat cu telefonul scenele terifiante, pe filmare văzându-se cum, la un moment dat, el însuşi a lovit cu piciorul câinele care trăgea să moară. La câteva luni după comiterea faptei, în timpul unei beţii cu un prieten, Ionuţ A. s-a lăudat cu grozăvia, arătându-i imaginile. Acesta din urmă l-a convins să-i trimită şi lui filmarea. La scurt timp, cei doi tineri s-au certat iar prietenul s-a dus şi i-a arătat înregistratea proprietarului. Astfel, a ieşit totul la iveală şi de aceea plângerea a fost făcută atât de târziu. Duminică, imaginea a devenit virală, fiind postată internet. Este greu să o priveşti, având un puternic impact emoţional. Când au mers acasă la suspect poliţiştii nu au mai găsit câinele agresiv. Oamenii legii continuă cercetările peste a stabili dacă Ionuţ A. este cel care a pus şi laţul în care şi-a găsit sfârşitul ciobănescul. Dacă va fi găsit vinovat de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni, la un an. M.Sandu