Centrul Cultural Pitești

0


Centrul Cultural Pitești, a demarat in luna IUNIE 2020, noi teme si dezbateri de proiecte cultural artistice, astfel:
1. În cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul: „Gânduri, rostiri, scrieri”, poeta Denisa Popescu, a sustinut un medalion poetic intitulat “Ana Blandiana – între Cuvânt și Tăcere”, lectură din volumul “Integrala Poemelor”, publicat anul trecut, la Editura ”Humanitas”. Denisa Popescu a precizat că Ana Blandiana este membră a Academiei Europene de Poezie, a Academiei de Poezie ”Stephane Mallarmé” și a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO).
2. Centrul Cultural Pitesti, a demarat proiectul cultural-educativ, sub genericul: „Teme culturale în emoții raționale”, în cadrul căruia a avut loc prelegerea cu tema “Cutia cu bijuterii”, susținut de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache Babcinschi. Poetul s-a remarcat în viața culturală a urbei prin numeroase activități științifice și publicistice, cum ar fi: „Ochi de Dumnezeu” (poezii); „Poeții banilor” (poezii); „Sub-Urbia” (poezii); „Fantasteria” (poezii), acestea fiind doar câteva dintre lucrările publicate.
3. Profesorul univ. dr. Ion Iorga Șiman, a susținut prelegerea cu tema: „Punctul haosului. Incertitudini”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu. În noua prelegere tematică de la Centrul Cultural Pitești, Ion Iorga Șiman a prezentat una dintre preocupările sale pentru modelarea unui sistem social, care să aibă la bază educația spirituală, promovând econofizica la Universitatea Pitești.
4. În cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul: „Cultură și credință în societatea contemporană”, conf. univ. dr. Marius Andreescu, a susținut prelegerea cu tema „Mănăstirile Robaia și Bascovele, vetre de credință și cultură în județul Argeș”, proiect ce a avut loc la Centrul Cultural Pitesti.
5. Sub egida Uniunii Scriitorilor din România, prin Centrul Cultural Pitești si Primăria Municipiului Pitești, apare și în luna iunie 2020, un nou număr al revistei „Cafeneaua literară”, Virgil Diaconu – Canonul anxietății influențelor literare sau canonul literar Bloomian. A.R.