Daniel Chiţoiu a ridicat obiecţiuni la expertiză

0
1
  • În dosarul de ucidere din culpă



Fostul ministrul al Finanţelor Daniel Chiţoiu caută prin diverse mijloace să amâne finalizarea dosarului de ucidere din culpă în care este cercetat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Prin avocatul său, fostul demnitar a depus obiecţiuni la expertiza din care reiese că ar fi intrat pe contrasens şi a produs un accident în urma căruia au murit două persoane şi cea de treia a fost rănită grav.


La mijlocul lunii mai, a fost finalizată expertiza în cazul accidentului mortal petrecut pe DN 7 în localitatea Zamfireşti în care a fost implicat fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Potrivit raportului de expertiză tehnică, demnitarul ar fi intrat pe contrasens acolo unde a izbit în plin, un Logan în care se aflau trei persoane. Două persoane au murit și o a treia a fost rănită. Procurorii au cerut realizarea unei expertize medicale față de supraviețuitoarea accidentului, prin care anchetatorii vor să vadă rănile suferite și câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare în cazul său. Până în această fază a investigației, Daniel Chițoiu s-a prevalat de dreptul la tăcere.
Dacă vor fi admise, expertiza va fi reluată
După ce i-a fost comunicat rezultatul expertizei, fostul ministru a cerut o amânare prin care dorea să i se lase timp să analizeze raportul pentru a înainta eventuale obiecţiuni. Ulterior, prin avocatul său, a depus obiecţiunile. „ A formulat obiecţiuni şi urmează să se pronunţe procurorul de caz asupra lor. Dumnealui contestă anumite aspecte din expertiza tehnică judiciară. Procurorul poate să admită sau să respingă, obiecţiunile”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan.
În cazul în care obiecţiunile vor fi respinse, Daniel Chiţoiu are dreptul să le conteste la procurorul şef iar dacă îi vor fi admise expertiza va trebui reluată. Pe data de 26 demebrie 2019, Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier p DN 7 în localitatea Zamfireşti. Doi soți, ambii trecuți de 70 de ani, au murit, iar o a treia victimă, cumnata șoferului a fost rănită grav. Femeia în vârstă de 71 de ani a suferit trei intervenții chirurgicale și a fost externată după două luni și jumătate. M. Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.