Directorul Spitalului Câmpulung se luptă pentru funcţie!

0



De când a fost demis din funcția de director al spitalului Câmpulung, Nicolae Alexe nu mai are liniște. Acesta este mult prea preocu­pat de propriul orgoliu supradimensionat decât de binele pacienților care se tratează la instituția sanitară pe care o păstorește.


Nicolae Alexe a cerut ajutor la Avocatul Poporului. Contractul de management al lui Nicolae Alexe, împlinește un an la data de 26 iunie 2020. Dar această perioadă se poate prelungi cu perioada în care a fost suspendat pentru management defectuos. Evaluarea activității managerului o face primarul Liviu Țâroiu, bineînțeles dacă dorește nu este și obligatoriu.
,,Am fost acuzat că am fost demis pentru management defectuos, cei care m-au suspendat din funcție nu au dovezi în acest sens, am făcut plângere la Avocatul Poporului. Domnul primar Liviu Țâroiu a cerut și dumnealui documentele care au stat la baza suspendării mele”, a declarat managerul Nicolae Alexe. La rândul său primarul Liviu Țâroiu s-a arătat deranjat că la baza suspendării directorului Nicolae Alexe trebuia să existe o informare a municipiului, Consiliului Local. Mai mult decât atât primarul Liviu Țâroiu a declarat că de la DSP nu a primit nicio justificare care a stat la baza demiterii lui Alexe.
Prefectul a atacat deciziile în instanţă
Pentru ca lucrurile să nu se oprească aici, luni, prefectul de Argeş Emanuel Soare a a depus la Tribunalul Argeș o cerere de chemare în judecată a primarului Liviu Țâroiu, având ca obiect anularea a două dispoziții emise de primarul de Câmpulung. Este vorba despre decizia din iunie 2019, prin care s-a constatat câștigarea concursului de manager la spital de Nicolae Alexe și, a doua, decizia nr. 197 din 25 mai 2020 prin care Țâroiu a dispus încetarea suspendării contractului de management încheiat între el și Alexe, cu consecința înlăturării din postul de manager interimar a medicului Andrei Aron. Fiind acţiune în instanţă, până la soluţionarea ei, directorul Alexe, va trebui să plece acasă.
Interimatul asigurat de directorul economic
Mai trebuie menţionat că, la momentul când Alexe a venit pe acest post de manager, acesta a plecat de pe postul pe care-l ocupase tot prin concurs şi a dat concursul pentru manager. În acest sens se pune întrebarea unde se va duce Alexe, pentru că nu se mai poate întoarce pe postul părăsit. Până la numirea unui manager interimar, la spitalul din Câmpulung totul a fost în aer, asta pentru că managerul suspendat nu a mai avut dreptul să semneze. Se zvoneşte că să asigure interimatul, va fi pusă  directoarea economică, Cristian, care pe mandatul medicului Andrei Aron îşi ceruse pensionarea anticipată. Se pare că s-a răzgândit   după ce a dispărut din peisaj Aron. Invitaţi într-o emisiune online, Ţâroiu şi Alexe au spus, printre altele că “artizanii scandalului de la spitalul Câmpulung sunt jurnaliştii”, asta pentru că nu li se pare normal ca presa să prezinte publicului alegător şi cetăţenilor care au nevoie de servicii medicale, ce mizerii se fac sub scutul funcţiilor. B.Radu