Islanda-România, pe 8 octombrie!

0
  • S-a stabilit data barajului de calificare la Euro 2020



Naţionala de fotbal a României a aflat data la care va disputa barajul cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro 2020, turneu final care va fi găzduit anul viitor şi de ţara noastră. Comitetul Executiv UEFA a confirmat miercuri datele de disputare ale jocurilor care vor stabili ultimele 4 participante la Campionatul European din vara viitoare.


Astfel, partida pe care tricolorii lui Mirel Rădoi şi Nicolae Dică o au programată în semifinala play-off-ului, în Islanda, va avea loc pe 8 octombrie 2020. În cazul unui succes, naţionala noastră va întâlni învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, în deplasare, pe 12 noiembrie 2020. În toamnă vor avea loc şi partidele din Liga Naţiunilor. Competiţia va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Practic, selecţionatele implicate în play-off-ul EURO vor disputa câte trei jocuri în octombrie şi posibil noiembrie. Miza play-off-ului o reprezintă calificarea la Campionatul European amânat pentru vara lui 2021 şi care a fost confirmat că va fi găzduit în continuare de aceleaşi 12 oraşe de pe continent. Turneul final e programat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.
4 meciuri pe Arena Naţională
Tot în şedinţa de miercuri, Comitetului Executiv UEFA a confirmat cele 12 oraşe-gazdă ale Campionatul European amânat pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de COVID-19. Toate cele 12 oraşe-gazdă şi-au reafirmat implicarea în proiectul EURO, astfel că UEFA a anunţat, prin decizia Comitetului Executiv din 17 iunie 2020, aceeaşi formulă de desfăşurare a turneului final. Stadioanele din Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, Bucureşti, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta vor găzdui partidele de la EURO. Turneul final va debuta la Roma, pe 11 iunie 2021, şi se va încheia la Londra, pe 11 iulie 2021, odată cu disputarea finalei. „UEFA a luat o decizie importantă prin amânarea EURO 2020, oferind posibilitatea competiţiilor interne să se încheie. Comunitatea fotbalistică a dat dovadă de unitate în această criză nemaiîntâlnită. Suntem recunoscători fiecăruia dintre cei care lucrează pentru a putea depăşi cu bine această perioadă. Sunt încântat să văd că fotbalul se reia şi sunt convins că nu va mai dura mult până când ne vom putea reîntâlni cu fanii pe stadion”, a punctat preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin. Turneul UEFA EURO 2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021.
Partidele care se vor juca pe Arena Naţională
– Grupa C
Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – câştigătoare play-off D sau A
Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A
Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria
– Optime de finală
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.