FC Argeș și CS Mioveni, drum liber spre Liga I!

0
  • FRF a dat undă verde echipelor argeșene către primul eșalon



Este oficial!. FC Argeș și CS Mioveni au primit licența pentru a evolua în Liga I. Departamentul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat vineri că cele două echipe argeșene au primit dreptul pentru a evolua în Liga I în sezonul 2020-2021.


Forul condus de Viorel Duru a analizat dosarele depuse la sfârșitul lunii mai de oficialii grupării din Trivale și ai celor de la Mioveni și a dat undă verde alb-violeților și galben-verzilor pentru a putea evolua pe prima scenă fotbalistică a țării. Pentru a putea primi această licență, FC Argeș și CS Mioveni au trebuit să îndeplinească cinci criterii: sportiv, infrastructură, financiar, juridic, personal și administrație.
Responsabilul cu licențierea desemnat de clubul FC Argeș a fost directorul sportiv Vasile Popa, iar pentru CS Mioveni a fost directorul sportiv, Gheorghe Șerban. Practic, FC Argeș și CS Mioveni au acum undă verde din partea FRF pentru a evolua în Liga I, însă pentru a putea ajunge în primul eșalon, alb-violeții și gsalben-verzii trebuie să-și câștige acest drept și pe teren.
Pe 4 iulie începe play-off-ul
FC Argeș și CS Mioveni trebuie să termine play-off-ul în primele două locuri pentru a reveni din nou în primul eșalon valoric al țării. Argeșenii vor juca în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 alături de UTA Arad, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și Rapid București. Cinci etape va avea acest turneu, UTA, CS Mioveni și Turris urmând să evolueze trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce FC Argeș, Petrolul și Rapid vor disputa două meciuri acasă și trei în deplasare. Echipele vor începe play-off-ul cu următorul punctaj: UTA (25 puncte), CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 puncte, FC Argeș, Petrolul și Rapid(fiecare cu câte 19 puncte). Mini-turneul va începe la data de 4 iulie, iar celelalte jocuri se vor desfășura pe 11, 18, 25 iulie și 1 august.
Primele două clasate vor promova direct în Liga 1, iar ocupanta locului 3 va juca barajul pentru accederea în primul eșalon, cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Meciurile de baraj sunt programate pe 5 și 9 august.
Programul FC Argeș și CS Mioveni în play-off
Alb-violeţii vor începe play-off-ul pe 4 iulie, cu un meci în deplasare la Turris Turnu Măgurele. Piteştenii vor juca apoi pe 11 iulie, pe stadionul Nicolae Dobrin, derby-ul judeţean cu CS Mioveni. Pe 18 iulie, FC Argeș se va deplasa în Regie, pentru confruntarea cu Rapid Bucureşti. Pe 25 iulie, piteștenii vor merge la Ploieşti, pentru întâlnirea cu Petrolul, urmând ca pe 1 august să dea piept, pe arena din Trivale, cu UTA Arad. CS Mioveni va începe play-off-ul pe 4 iulie, cu un meci acasă contra Rapid-ului. Va urma apoi o deplasare în Trivale, contra lui la FC Argeș și un noi meci la Mioveni, cu UTA. În penultima etapă, galben-verzii se vor deplasa la Turris Turnu Măgurele, urmând ca play-off-ul să se încheie cu vizita la Mioveni a Petrolului.
Gheorghe Șerban: ”Nu a fost o muncă ușoară”
Directorul sportiv Gheorghe Șerban, responsabilul cu licențierea din partea clubului CS Mioveni, spune că nu a fost o muncă ușoară: „De ieri avem licență de Liga 1 pentru sezonul 2020/2021. Nu a fost o muncă ușoară. Au trebuie îndeplinite mai mult condiții, pentru cinci criterii. La criteriul sportiv este vorba despre jucători, antrenori, Centrul de Copii și Juniori, să ai lot pentru echipă, să ai grupe la juniori. La criteriul personal admistrativ este vorba despre membrii staff-ului tehnic, dar și admistrativ pentru că există anumite funcții impuse pentru licențiere. Criteriul juridic se referă la forma de organizare a clubului, iar pentru criteriul financiar nu trebuie să fie datorii la finalul lui 2019. În fine pentru criteriul infrastructură trebuie baza de antrenament, pentru echipa mare pentru juniori și stadion care să fie omologat pentru Liga 1”.
Vasile Popa: ”N-am avut nici un fel de emoții”
Vasile Popa, responsabilul cu licențierea din partea clubului FC Argeș, spune că nu a avut nici un fel de emoții: ”Ne bucurăm foarte mult că am obținut licența pentru a putea evolua în Liga I. A fost o muncă asiduă, dar nu ne plângem. Încă de la începutul campionatului s-a lucrat la cele 5 criterii. Rodul muncii noastre s-a văzut acum. Ca și club, pot spune că suntem bine structurați. Avem o bază sportivă de invidiat. Nu am avut nici un fel de emoție că nu vom obține licența. Am mai trecut prin acest proces de licențiere și în sezonul trecut. Totul era ok, însă nu am avut drept de promovare. Practic, acum nu ne mai rămâne decât să ne câștigăm dreptul de a evolua în Liga I și pe teren”.
Bogdan Stoica: ”Să revenim acolo unde ne este locul!”
Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeș, este optimist în privința șanselor de promovare în Liga I: ”Am obținut licența pentru a putea juca în prima ligă, iar acum așteptăm meciurile din play-off. Trebuie să abordăm toate jocurile cu seriozitate și să scoatem maximum din fiecare. Toate cele șase echipe implicate în acest play-off au șanse de promovare. Trebuie să începem foarte bine pentru a avea un moral bun. Nici un meci nu va fi însă ușor, pentru că au rămas în competiție cele mai bune echipe din Liga a II-a. Îmi doresc foarte mult să revenim acolo unde ne este locul și vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus, promovarea în Liga I”.
Olteanu: ”Ne dorim să realizăm o performanță”
Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, așteaptă ca jucătorii să își facă treaba pe teren: ”Mulțumesc celor din staff-ul administrativ că s-au implicat în licențiere. Chiar dacă noi avem experiență în acest sens, pentru că de câțiva ani am obținut licențele, pentru anul viitor măsurile impuse au fost mai riguroase, iar noi am reușit să îndeplinim condițiile pentru toate cele 5 criterii. Îi felicit pentru munca depusă. Rămâne acum ca fotbaliștii să realizeze pe teren promovarea la care ne gândim toți. A fost o primă etapă, urmează acum turneul de play-off, în care fiecare meci contează enorm, dar foarte important este însă primul joc. Sper ca băieții să fie conectați, ne dorim toți să realizăm o performanță mare pentru clubul nostru. Nu am avut emoții pentru că știam că clubul nostru a demonstrat că este un club stabil financiar, știam că avem toate plățile făcute către sportivi, antrenori, personal auxiliar și nu avem litigiu cu niciun club. Știam că vom obține licența, dar până nu o obții… Așadar drumul este deschis spre Liga I, rămâne acum ca și jucătorii să demosntreze pe teren că merităm în prima ligă”. M.Duinea, S.Mihai


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.