Părintele Vichentie de la Robaia, condus pe ultimul drum!

0



Ieri părintele Vichentie, stareţul Mănăstirii Robaia a fost condus pe ultimul drum. La doar o săptămână după bunul său prieten, stareţul Serafim de la Mănăstirea Negru Vodă, părintele Vichentie a părăsit această lume pentru una mai bună. A trecut la cele veşnice vineri, la vârsta de 67 de ani.


Părintele Vichentie este fostul stareţ al mănăstirii Robaia. Era părintele slujitor şi duhovnic al celor 27 de măicuţe care sălășluiesc la Robaia şi al unor feţe bisericeşti. Părintele Vichentie avea 67 de ani și se pensionase de doi ani. Era cunoscut cu diabet zaharat, probleme circulatorii și reumatism. Vineri la ora 12.00, a murit în chilia lui de la mănăstirea Robaia. În ultima săptămână, părintele a fost extrem de abătut, după trecerea în neființă a bunului său prieten Caiea Serafim, starețul Mănăstirii Negru Vodă din Câmpulung. Apropiații spun că părintele Vichentie, a fost cel care l-a adus pe Serafim să slujească în biserică, fiind și duhovnicul starețului. Suferea foarte mult după pierderea prietenului său. La înmormântarea acestuia în urmă cu o săptămână, vorbea, cu mult regret, despre pierderea starețului. “Dumnezeu a hotărât să îl cheme, să slujească în ceruri la El. Nu știm judecățile lui Dumnezeu care sunt. Or fi vremuri mai grele, o fi mai bine pentru el , Acolo…La noi lasă o lipsă și un gol”, spunea părintele Vichentie.
Înmormântat la mănăstire
Nu știa că își va urma prietenul în cer, la scurt timp. Moartea părintelui Vichentie, a adus la rândul ei, multă mâhnire și lcarimi în sufletele credincioșilor care l-au cunoscut și l-au iubit. „Părintele Vichentie a fost și a rămas un model în ceea ce privește dragostea pe care o avea pentru slujirea lui Dumnezeu. Era mereu de găsit în Biserică, la rugăciune. Era un bun părinte pentru toți, dispus să ierte și să povățuiască pe toți cei ce-i căutau sprijinul”, a declarat, Arhimandritul Caliopie Cristian Ichim. Slujba de înmormântare a părintelui Vichentie a avut loc ieri la prânz, la mănăstirea Robaia.  M. Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.