I-au oferit de pomană şi l-au jefuit!

0



Un piteştean în vârstă de 92 de ani a fost jefuit de doi bucureşteni care au profitat de naivitatea şi de încrederea bătrânului. Omul a rămas fără 1.000 de lei şi fără cardul bancar după ce indivizii l-au păcălit că vor să-i ofere de pomană.


„Polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit su b aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, şi au reţinut doi bărbaţi, de 57 şi de 60 de ani, ambii din Bucureşti. Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 18 iunie a.c., cei doi ar fi sustras din buzunar suma de 1.000 de lei, prin distragerea atenţiei, unui bătrân de 92 de ani, din Piteşti, sub pretextul oferirii cu titlu de pomană a unei haine. După administrarea probatoriului, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive” declara ieri, Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
În timp ce proba haina i-au furat banii
În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii sunt: Sorin C., de 57 de ani şi Ion I., de 60 de ani, ambii din Bucureşti. Cei doi se aflau la Piteşti cu intenţia de a fura. L-au văzut pe bătrân în timp ce îşi scotea bani de la bancomat. Văzându-l vulnerabil, l-au abordat pe stradă, după ce bătrânul a efectuat operaţiunea. L-au oprit şi i-au spus că vor să-o ofere o haină de pomană. Cu uşurinţă l-au convins să şi probeze haina, moment în care nonagenarul şi-a dat jos sacoul său, în care avea banii şi cardul. Sorin C., cel care i-a ţinut haina cât timp bătrânul a probat, a sustras din buzunar banii. Păgubaşul şi-a dat seama că nu mai are banii după ce domnii „generoşi” au plecat. Cei doi au fost identificaţi luni, tot atunci fiind reţinuţi. Ieri, cei doi bărbaţi au fost plasaţi sub măsura controlului judiciar, pentru câte 60 de zile, prejudiciul fiind recuperat. M. Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.