Încep lucrările de reabilitare la Bazinul Olimpic

0



Bazinul Olimpic Piteşti intră în reabilitare. În cadrul unui amplu pro­gram de investiţii privind montarea de panouri solare vor avea loc şi lucrări de modernizare. Investiţia este de peste 12 milioane de lei, fiind finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.


Primăria Pitești a predat amplasamentul către constructor. Obiectivul de investiții prevede: „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”, având ca obiect creșterea eficienței energetice a infrastructurii urbane – Bazinul Olimpic, de la clasa energetică D la clasa energetică B. Prin măsurile de reabilitare energetică și implementarea soluțiilor de utilizare a energiei regenerabile, proiectul contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de utilizarea resurselor naturale, îmbunătățirea randamentului resurselor și înlocuirea resurselor excesiv de poluante cu soluții alternative. Valoarea totală a investiției este de 12.596.759,63 lei, iar durata de execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiție este de 21 de luni.
Lift pentru persoanele cu dizabilităţi
Lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic vor cuprinde ca activități principale: refacerea finisajelor interioare; refacere; înlocuire uși interioare; montarea ușilor necesar a fi rezistente la foc la casele de scară și holuri; amplasarea unui lift la scara principală de acces pentru persoane cu dizabilități fizice, conform reglementărilor în vigoare; amplasarea de rampe pentru persoane cu dizabilități fizice. De asemenea vor fi făcute lucrări exterioare de refacere termoizolaţiei faţadei, înlocuirea panourilor de fațadă, cu păstrarea nemodificată a arhitecturii; înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie aluminiu. La parter se va monta tâmplărie antiefracție; înlocuirea ușilor de acces cu tâmplărie aluminiu. Se vor monta uși cu sistem de închidere automată.
Investiţie finanţată prin POR
Proiectul cuprinde şi lucrări de instalații. Se va hidroizola cuva bazinului de înot olimpic cu o membrană din PVC armat; se va monta o instalație de recirculare a apei din cuva bazinului şi una de încălzie a apei şi alta de tratare a apei. Clădirea va fi dotată cu hidranți interiori și exteriori. De asemenea, se va înlocui întreg sistemul de iluminat cu corpuri electrice cu LED. Realizarea investiției de către municipiul Pitești este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.