Întăriri masive pentru promovare!

0
  • Handbalistele din Mioveni se reunesc pe 1 iulie
  • Conducerea clubului a transferat 8 jucătoare și a prelungit contractele altor 7 sportive



După aducerea la cârma echipei a cunoscutului tehnician Gheorghe Covaciu, fost antrenor la HCM Slobozia în Liga Florilor, con­du­cerea Daciei Mioveni a întărit serios echipa, transferând mai multe jucătoare experimen­tate. În total au venit la echipă 8 handbaliste, iar alte șapte şi-au prelungit contractele cu gruparea argeşeană.


Argeșencele așteaptă acum ca Federația să stabilească perioada când se va desfășura turneul de baraj. Până atunci, staff-ul tehnic și administrativ al CS Dacia a stabilit ca echipa să se reunească pe 1 iulie, urmând să facă vizita medicală și testul COVID, pentru a putea începe ulterior pregătirea.
Un inter şi o extremă dreapta
Primele jucătoare aduse de CS Dacia Mioveni 2012 au fost Alexandra Georgescu (25 ani) – inter stânga de la HCM Slobozia şi Cristina Boian (26 ani) extremă dreapta de la U Cluj. Transferurile au fost făcute practice odată cu venirea lui Gheorghe Covaciu, la doar o zi după ce antrenorul a semnat, cele două handbaliste ajungând şi ele la înţelegeri cu argeşenii.
A marcat 41 de goluri
Apoi, lotului s-a alăturat  Mădălina Toma, care joacă extremă stângă și a venit tot de la HCM Slobozia. Pentru ialomiţeni, Toma a marcat 41 de goluri în sezonul 2019-2020 handbalista evoluând aici, din 2015.
Medaliată cu aur
Al patrulea transfer la Dacia este cel al Iuliei Andrei care s-a alăturat echipei pentru un parcurs fără emoții către Liga Florilor. Iulia are 23 de ani și vine de la CSM Slatina cu experiența Ligii Naționale. Are în palmares mai multe titluri naționale la diferite categorii de junioare. Ea este medaliată cu aur în echipa de cadete a României (2011 – Italia) și ca junioară la Campionatul Mondial din Macedonia (2014).
Participantă la turneul final
După pivotul Tomescu, CS Dacia a adus-o în echipa cu care își dorește să promoveze, în premieră pentru Argeș, în Liga Florilor, pe Daria Porohniuc. Daria este născută în 2001, este inter dreapta ”de mână stângă”, fără a fi, însă, deloc stângace pe terenul de joc. A început handbalul la vârsta de 12 ani, la LPS Suceava, iar  între 2014-2020 a jucat la CSS2 Baia Mare. În sezonul 2018-2019 a făcut parte din echipa divizionară a CS Minaur Baia Mare, iar în sezonul 2019-2020 a jucat în pepiniera CS Marta Baia Mare. Daria Porohniuc va participa la Turneul Final Junioare I, cu clubul la care activează, CSS 2 Baia Mare.
Pivot de 1,8 m
CS Dacia Mioveni 2012 a continuat campania de transferuri prin care urmărește calificarea fără emoții a echipei de handbal în Liga Națională. O altă achiziție este Cynthia Tomescu care are 28 de ani și este un pivot de 1,80 m înălțime. A activat în ultimul sezon al Ligii Naționale la Măgura Cisnădie. În anul 2017 a făcut parte din lotul național al României la Campionatul Mondial din Germania – 2017 și a jucat în Liga Campionilor cu HCM Baia Mare și în Cupa EHF cu CSM Roman și Măgura Cisnădie, marcând 19 goluri în această competiție.
Inter din Serbia
Un nou transfer pentru echipa argeșeană este Katarina Tanaskovic care are 25 de ani și joacă pe postul de inter dreapta. Din 2011 până în 2019 a jucat în Serbia la ZRK Naisa Nis, cu care a participat în Challenge Cup patru sezoane, înscriind 45 de goluri, și în Cupa EHF (2g). În sezonul 2019/2020 a jucat în Spania la WHC Roccasa Gran Canaria, cu care a participat în Super Cupa Spaniei, în Cupa EHF (3 goluri) și în turneul de calificare Champions League.
Portăriţă campioană în Israe
În fine, al 8-lea transfer până în acest moment al CS Dacia Mioveni 2012 este Tamara Popović, un portar de 27 de ani din Serbia. Tamara a fost colegă la ZRK Naisa Nis cu Katarina Tanaskovic, alături de care va juca la echipa din Mioveni. În sezonul precedent a jucat pentru Maccabi Rishon Lezion din Israel, cu care a câștigat un campionat și o cupă națională. Clubul la care a activat a fost ŽŽRK Dinamo Pančevo, în anul 2003, unde s-a perfecționat până în anul 2011. A continuat astfel: # 2011/2013 WHC Max Sport, Serbia # 2013/2015 Knjaz Miloš, Serbia # 2015/2017 WHC Naisa, Serbia. În sezonul 2017/2018 a jucat pentru WHC Bekescsaba din Ungaria. A jucat Challenge Cup, din 2012 până în 2020.
Au prelungit contractele
Conducerea CS Dacia Mioveni, prin președintele Laurențiu Tudora și directorul sportive Constantin Ciobanu a bifat însă și la capitolul prelungiri de contracte. În acest sens, patru jucătoare au ales să continue cu echipa argeșeană și în sezonul următor. Primele trei dintre jucătoare cărora le expirau contractele în această perioadă au semnat pentru a continua alături de clubul din Mioveni. Este vorba despre Andreea Lipară, Geanina Nițu (momentan aflată în recuperare, după accidentarea suferită în bătălia din Casa Bufnițelor de la Ploiești, în noiembrie 2019) și Anisa Șerban. A patra handbalistă este Alexandra Banciu care a decis să continue alături de echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 drumul înspre și prin Liga Florilor. Sportiva are 23 de ani și a reprezentat România atât la junioare, cât și la tineret având în palmares medalia de bronz obținută la Campionatul European din Macedonia. De asemenea au mai semnat prelungirea contractelor Roxana Cârjan, Cătălina Ciolponea și Mihaela Constantin. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.