Oltenii la un punct de lider, iar câinii sunt pe ultimul loc

Date:

  •  ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ Liga 1 – Retrospectiva etapei 5 Play-off şi etapei 6 play-out ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽



Etapele din week-end din Play-off şi Play-out au încinis lupta pentru titlu, dar şi la retrogradare. Astfel, Craiova s-a apropiat la un punct de CFR, după victoria directă din Gruia, în timp ce, în subsol, Dinamo se afundă pe fiecare meci mai mult, acum fiind ultima clasată.


⚽ Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani 0-2 (0-2)
La Mediaș, FC Botoșani a deschis scorul după numai 15 minute de jos. Noua perlă a moldovenilor, Marko Duganzdic, l-a învins pe Pleșca și a ajuns la 8 goluri în 8 meciuri. În minutul 35, echipa lui Croitoru și-a dublat avantajul după o acțiune superbă a lui Hamidou Keyta. Până la pauză, Florescu a mai ratat o șansă. În partea secundă, același Dugandzic a fost aproape de dublă, dar a trimis peste poartă după ce a încercat să „înțepe” mingea peste portar. Medieșenii au avut șansa de a egala, dar pasa lui De Moura a fost respinsă de Haruț din fața porții, iar Mediaș – Botoșani s-a terminat 0-2 și botoșănenii au obținut primul succes de la reluarea sezonului.
⚽ CFR Cluj – U Craiova 2-3 (1-2)
Mai întâi, clujenii au cerut penalty în minutul 6, la un duel dintre Costache și Vlădoiu, dar arbitrul a dat cartonaș galben pentru simulare. Câteva minute mai târziu oltenii au deschis scorul, după un șut superb al lui Koljic. Nistor l-a pus apoi la încercare pe Arlauskis, iar la cealaltă poartă Costache nu a nimerit ținta. Djokovic l-a întins pe Pigliacelli, iar Itu a nimerit transversala din câțiva metri. Nebunia a continuat și în celălalt careu, dar Arlauskis a salvat miraculos din fața lui Koljic, iar apoi a scos șutul lui Bălașa. Spectacol a fost și în partea secundă, când Mihăilă a făcut 2-0 cu un lob de efect, iar apoi tot el a trimis o bombă, parată de Arlauskis. Trupa lui Dan Petrescu a dat semnalul revenirii în minutul 60, după execuția magnifică a lui Deac, iar după alte 10 minute a venit și egalarea, la lovitura de cap a lui Vinicius. Nu avea să fie acesta scorul final pentru că, în minutul 87, Cicâldău a luat o acțiune pe cont propriu și a adus victoria oltenilor, cu toate că șutul lui Păun, din minutul 90+6, a trecut aproape de poartă. După acest succes, Craiova s-a apropiat la un singur punct de liderul CFR, iar lupta pentru titlu este relansată.
⚽ Astra – FCSB 3-2 (1-2)
În minutul 6, Moruțan a prins un trasor sub transversală, dar Lazar a scos senzațional. Câteva secunde mai târziu, Man l-a mai evidențiat o dată pe portarul Astrei. Adrian Petre a ratat și el din poziție excelentă, însă apoi Ovidiu Popescu n-a mai iertat și a deschis scorul. Man a făcut 2-0 în minutul 29, cu un șut la vinclu, însă giurgiuvenii au marcat și ei prin Alibec. Până la pauză, Budescu și-a încercat și el șansa, dar Vlad a prins. În partea secundă, Moruțan a tras din nou superb, de la distanță, dar nu l-a putut bate pe Lazar. La poarta cealaltă, Vlad a degajat greșit, până la Seto, care nu a nimerit poarta goală. Alibec a ratat și el din apropiere, iar apoi același Seto s-a revanșat, din pasa lui Alibec, și a adus egalarea. Gemenii golului, Budescu și Alibec, au ieșit din nou la rampă, însă primul nu a reușit să-i dea gol lui Vlad. În minutul 59, Man a ratat o șansă uriașă, din câțiva metri, iar puștiul Cristian Dumitru l-a evidențiat din nou pe Lazar. Răduț a ratat și el exasperant pentru Astra, însă Alibec a înscris în cele din urmă al doilea său gol. Roș-albaștrii au irosit ultima șansă chiar la ultima fază, când lovitura liberă a lui Tănase a fost scoasă superb de Lazar, de sub transveraslă, iar Astra – FCSB s-a terminat 3-2.
⚽ Hermannstadt – Academica Clinceni 0-1 (0-0)
Sibienii au primit vizita Academicii Clinceni și au fost aproape de gol de mai multe ori în prima repriză, prin șansele lui Debeljuh, Jo Santos, Opruț și același Debeljuh, care a ratat exasperant mai ales în prelungirile primei reprize. În partea secundă, Academica a schimbat jocul și a ratat prima șansă prin Albu. Un minut mai târziu, trupa lui Ilie Poenaru a deschis scorul prin lovitura de cap a lui Patriche, însă Hermannstadt a fost aproape de egalare în minutul 85, când Yazalde a ratat șansa partidei și l-a făcut mare pe portarul Vâlceanu. După acest rezultat, Clinceniul a ajuns la 3 victorii consecutive de la reluarea sezonului.
⚽ Chindia Târgovişte – Poli Iaşi 0-2 (0-1)
Poli Iași s-a descătușat cu Chindia Târgoviște după 3 înfrângeri la rând în campionat. După ocazia lui Bic, elevii lui Mircea Rednic au deschis scorul prin Luckassen în minutul 13. Târgoviștenii s-au jucat cu șansele în careul advers, iar la cealaltă poartă Horșia nu l-a putut învinge pe Aioani. În partea a doua, Andrei Cristea putea face 2-0, dar s-a făcut de râs în careu, cu un luft de toată frumusețea. În cele din urmă, moldovenii au închis tabela în minutul 90, după ce Chacana a primit o pasă perfectă de la Andrei Cruistea, l-a driblat pe portarul Aioani și a scos Iașiul de pe ultima poziție, acolo unde a ajuns Dinamo.
⚽ Sepsi – Viitorul 3-3
Spectacol total la Sfântu Gheorghe! Viitorul a început tare meciul cu Sepsi, iar Rivaldinho a ratat prima șansă. Constănțenii au primit penalty după 10 minute, iar Iancu a transformat. Apoi Lorand Fulop l-a pus la încercare pe Căbuz, însă cei care au marcat au fost tot oamenii lui Hagi, prin voleul superb al lui Ghiță. Sepsi a marcat și ea după ce Istvan Fulop a centrat, iar fratele său, Lorand, a trimis în plasă. Gazdele au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Carnat, iar Viitorul a trecut iarăși pe lângă gol, prin Cosmin Matei, iar apoi prin Rivaldinho. Viitorul a făcut 3-1 prin Matei, însă Sepsi a primit penalty și Vașvari a redus din diferență de la punctul cu var. Lorand Fulop a ratat din nou, iar la cealaltă poartă Gabi Iancu l-a încercat din nou pe Niczuly. Surpriza a venit în minutul 86, când Safranko a egalat nesperat, iar Sepsi – Viitorul s-a terminat 3-3.
⚽ Dinamo – FC Voluntari 0-1
„Câinii” au avut o primă fază mai legată abia în minutul 28, dar șutul lui Vali Lazăr a fost prins de Cojocaru. Ilfovenii au dat replica prin Ion Gheorghe, dar șutul său a fost exact pe direcția lui Piscitelli. La ultima fază a primei reprize, Puljic a ratat exasperant, din 2 metri și l-a evidențiat pe Cojocaru. În partea secundă, Pașcanu și-a încercat norocul de la distanță, dar portarul dinamovist a prins. Imediat a urmat eliminarea lui Ioan Filip, care a primit al doilea cartonaș galben și dinamoviștii au rămas în 10 oameni. Voluntariul a ratat apoi o șansă imensă, când Belu Iordache l-a pus din nou la încercare pe Piscitelli. Nici Căpățână nu a putut înscrie, însă a făcut-o Ion Gheorghe. Jucătorul format de Dinamo a dat lovitura în minutul 75 și și-a învins fosta echipă. Până la final, Dinamo a cerut un penalty la un duel dintre Sin și Pablo De Lucas, însă scorul a rămas neschimbat și Dinamo a ajuns la 6 eșecuri în 8 meciuri de campionat în 2020. Totodată, Dinamo a marcat un singur gol de la reluarea campionatului și a primit 7. Sursa: www.digisport.ro. S.M.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...