Un criminal ameninţa trecătorii cu cuţitul!

1
  • La Curtea de Argeş



Incident teribil luni seara, la Curtea de Argeş! Pe o stradă situată în apropierea Mănăstirii Curtea de Argeş, un individ furios a ameninţat cu cuţit mai mulţi trecători, între aceştia şi copii. Poliţiştii l-au dus la audieri, stabilind că bărbatul are un trceut extrem de violent. Acesta a fost condamnat pentru omor deosebit de grav şi a stat în închisoare aprope 20 de ani!


„În seara zilei de 20 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un bărbat amenință, cu un cuțit, mai multe persoane aflate pe o stradă din municipiul Curtea de Argeș. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care l-a identificat pe bărbat și l-a condus la sediul poliției pentru audiere. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, de 51 de ani, din Brăduleț, în timp ce se afla pe strada Unirii din Curtea de Argeș, ar fi amenințat, cu un cuțit, mai multe persoane, tulburând ordinea și liniștea publică. După administrarea probatoriului, polițiștii, sub supravegherea unui procuror, au reținut pe bărbatul în cauză pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” a declarat Mădălina Epure despre incident.
Condamnat pentru omor deosebit de grav
Bărbatul reţinut este Leontin V., de 51 de ani, din comuna Brăduleţ. Este originar din Periş, judeţul Ilfov. În 1998 acesta a fost închis, fiind condamnat la 24 de ani şi 4 luni închisoare pentru omor deosebit de grav. A executat în jur de 19 ani din pedeapsă, fiind eliberat condiţionat pe data data de 12 octombrie 2017 din închisoare. După ce a fost eliberat s-a mutat în judeţul Argeş. Luni seara, se afla pe strada amintită când a ameninţat mai mult de patru persoane şi doi copii, în vârstă de aproximativ 13 ani. ”Vă tai, vă omor!”, le striga acesta oamenilor care nu-i greşiseră cu nimic. Din păcate, având în vedere acuzaţia, după reţinere, bărbatul nu a putut fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, pe motiv că pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru această infracţiune este mai mică de 5 ani, iar măsura arestului preventiv este luată în cazul infracţiunilor a căror pedeapsă maximă este mai mare de 5 ani. El a părăsit arestul fiind plasat sub control judiciar. M.Sandu