Şofer oprit cu focuri de armă!

0



Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Câmpulung, a dat bătăi de cap poliţiştilor după ce a refuzat să oprească la semnal. A fost urmărit, iar individul a încercat să dispară fugid într-o zonă plină de vegetaţie. Au fost trase mai multe focuri de armă.


Luni seara, polițiștii din cadul Secției 1 Poliție Pitești, care acționau pe strada Depozitelor din Piteşti, au făcut semnal de oprire unui Audi A4, cu numere de Bucureşti. Şoferul în loc să tragă pe dreapta a accelerat. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Acesta a virat către colonia ACH. Acolo a găsit deschise porţile unei societăţi şi a intrat sperând că va scăpa. Nu avea cale de ieşire, de aceea a coborât şi a fugit într-o zonă plină de vegetaţie. Poliţiştii au alergat după el şi când şi-au dat seama că l-ar putea pierde, din cauza arbuştilor şi ierburilor înalte, l-au somat să se oprească, dar nici în acest fel nu l-au convins. În cele din urmă au tras trei focuri de armă care l-au determinat pe individ să stea, fiind imobilizat de oamenii legii!
A mai comis infracţiuni la regimul rutier
Bărbatul a fost dus la audieri stabilindu-se că este recidivist. Bogdan D., de 36 de ani, din Câmpulung, este cunoştinţă veche a oamenilor legii. El a fost judecat, de Judecătoria Constanţa, în anul 2011 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În timpul procesului, în octombrie 2011, a fost prins de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung conducând în timp ce avea permisul suspendat. Atunci a refuzat să oprească la semnal în timpul unui control fiind urmărit. Ca şi acum, oamenii legii au tras cu arma pentru a-l prinde. După isprava menţionată, se pare că bărbatul ar mai fi fost în atenţia poliţiştilor fiind suspectat de proxenentism. Între timp Bogdan D. s-a mutat la Piteşti unde, se pare, că locuieşte fără forme legale. Anul trecut a fost prins de poliţiştii Biroului Rutier Piteşti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. I-a fost întocmit dosar penal având o concnentraţie de 0,80 la mie, fiind-i reţinut permisul de conducere. Se pare că bărbatul nu se învaţă minte! Având deja o condamnare pentru infracţiuni la regimul rutier şi un dosar penal pentru aceeaşi faptă, s-a ales cu cel de-al treiela dosar. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, ieri fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Legea vine cu prevederi mai aspre
Ca urmare a acestui eveniment, poliţiştii reamintesc că, începând cu ziua de 26 ianuarie a.c., în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale. Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei. Totodată, au intrat în vigoare prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.