Viceprimari bolnavi de coronavirus!

1



Pe 23 iulie, vice­primarul munici­piului Câmpulung şi soţia acestuia, s-au testat pentru a afla dacă sunt sau nu infectaţi cu SARS CoV-2. Testele acestora au fost pozitive, iar, pentru că nu aveau simptome, cei doi au stat izolaţi la domiciliu, fiind supravegheaţi permanent de către medicul de familie, urmând şi un tratament de specialitate. Şi Nicolae Ardei, viceprimarul comunei Mărăcineni, a fost infectat cu COVID-19.


Duminică, 26 iulie s-au prezentat la spitalul Câmpulung pentru mai multe investigații și au făcut și un computer tomograf la plămâni. Medicii au decis ca viceprimarul Mărgărin Blidaru și soția să rămână internați la spitalul TBC din Câmpulung. “Slavă Domnului, suntem bine, noi am decis să rămânem internați pentru că această boală este perfidă. Noi nu am avut simptome, ne-am trezit din senin cu febră și cu Covid 19. Am purtat mască am respectat toate regulile și cu toate astea ne-am infectat”, a transmis Mărgărin Blidaru. Condiţiile de spitalizare de la Câmpulung de la Spitalul de Pneumoftiziologie sunt unele foarte bune, iar acest aspect a fost confirmat şi de viceprimarul Blidaru. Acesta a transmis că atât el cât şi soţia au decis să rămână la spitalul din Câmpulung să se trateze.
Îndemn de respectare a măsurilor de protecţie
“Dragi câmpulungeni, nu este de glumă, aveți grijă de voi. Boala există și se manifestă diferit de la persoană la persoană. Eu și soția sperăm să trecem cu bine de hopul acesta. Suntem pe mâini bune la TBC, medicul Anca Dumitrescu ne îngrijește. Dacă o vedeți nu o recunoașteți, cât de greu este pentru dânsa să poarte atâtea costume de protecție, noi pacienții suntem un număr iar medicii aceștia depun toate eforturile ca noi să fim bine.”, ne-a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru. Pe de alta parte, viceprimarul Blidaru a mai transmis câmpulungenilor că trebuie sa poarte masca de protecţie, să fie în siguranţă. Acesta a spus că medicii sunt echipaţi, stau în combinezoane, cu măşti, cu viziere. “Sunt condiții foarte bune la spitalul TBC, mâncare este bună, nu vă speriați de spital în caz că sunteți infectați. Aici sunteți mult mai în siguranță ca acasă. De la primele simptome apelați la medici, nu încercați să vă tratați singuri de frica lor”, ne-a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru.
Viceprimarul de la Mărăcineni infectat
Un alt viceprimar confirmat cu COVID-19 este Nicolae Ardei, de la Primăria Mărăcineni. Acesta a fost depistat în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind internat. Şi soţia vicelui Ardei a fost infectată dar şi cumnatul şi o nepoată de-a sa. În cadrul Primăriei Mărăcineni a mai fost infectată o funcţionară care lucrează la taxe şi impozite, dar care între timp s-a vindecta şi se va întoarce la serviciu de luni.  B.Radu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.