Fata moartă la 21 ani, plimbată între spitale!

1



O tânără de 21 de ani, din Rucăr, diagnosti­cată cu COVID-19, a mu­rit la Spitalul Județean din Pitești la o săptă­mână după ce mama ei decedase din cauza noului coronavirus. Tatăl este şi el infectat. Din ziua în care au apărut suspiciunile până când a murit, fata a ajuns la trei spitale din judeţ.


După cum relatam zilele trecute în Curierul zilei, o tânără în vârstă de 21 de ani, din comuna Rucăr, a pierit după ce s-a infectat cu COVID-1­9 iar starea i s-a agravat. Fata a murit la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, în patul în care murise mama ei cu aproximativ o săptămână în urmă. Familia acuză medicii că tânăra ar fi fost în viaţă dacă nu ar fi fost trimisă să se trateze acasă, după ce a ajuns la spital având febră şi simptome de coronavirus. „Pacienta a fost adusă la spital pe data de 20 iulie, la ora 21.45 cu ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş. I s-a făcut testul şi a plecat acasă, la cerere. A declarat că doreşte să meargă în izolare la domiciliu până la primirea rezultatelor. Pe 21 iulie i s-a comunicat telefonic rezultatul fiind sfătuită să ia legătura cu medicul de familie şi reprezentanţii DSP Argeş. A ajuns din nou la SJU pe data de 26 iulie, prin transfer de la Spitalul Municipal Câmpulung, în stare foarte gravă. I s-a făcut tratament de susţinere cu toată medicaţia necesară. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă fiind declarat decesul pe data de 27 iulie”, a declarat Mihaela Cazacu purtător de cuvânt al SJU Piteşti. De la data la care tânăra a plecat acasă la cerere până pe data de 25 iulie, fata nu a fost internată în vreo unitate medicală, ci a stat acasă. Aceasta a luat legătura cu medicul de familie pe care l-a anunţat de rezultatul testului său. Pe data de 25 iulie s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa, fiind transportată la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. Din cauză că starea i s-a alterat a fost transferată la Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde a stat o noapte. A fost transferată şi de acolo la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti unde, din păcate a ajuns prea târziu.
Tatăl internat la Leordeni cu COVID-19
Sicriul fetei a fost ridicat de la Serviciul de Medicină Legală Argeş marţi, chiar în ziua în care tatăl ei a primit rezultatul testului din care reieşea că a fost şi el infectat cu SARS Cov -2. Mama fetei a fost internată la SJU Piteşti pe data de 15 iulie şi a decedat pe data de 18 iulie. În prezent, bărbatul care şi-a pierdut într-o săptămână, atât soţia, cât şi fiica de 21 de ani, ambele diagnosticate cu COVID-19, de află internat la Spitalul Leordeni. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.