La Câmpulung, cu mască, fără mască…

0



Tot mai multe autorități locale, în special în județele care se confruntă cu focare de infecție cu coronavirus, iau decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise aglomerate. Şi în județul Argeş s-au impus noi restricții, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun. Polițiștii au fost trimiși în stradă, să le amintească oamenilor că trebuie să respecte noi reguli. Masca este obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județ.


Începând cu data de 30 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele aflate pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş, începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă, este o măsură ce trebuie respectată chiar de ieri. Cu toate acestea, nu sunt puţini cei care nu poartă masca de protecţie pentru ca, spun ei, nu cred în virus. “Nu port, sunt tânăr. Am ieşit în oraş, toţi sunt speriaţi de bombe… Ce atâta mască, dacă e să murim, murim… Eu nu port şi gata. Mai bine nu ies din casă decât să îmi pun masca asta. Nu vreau să o port, ce nu înţelegeţi? Si dacă îmi iau amendă, o contest, şi aţi văzut ca şi ălea din aprilie au fost contestate şi nu au mai plătit oamenii nimic, nu plătim nici acum,” spune un câmpulungean.
Dacă sunt singuri, unii nu poarta mască, alţii da, însă sunt şi grupuri mai mari de 2 persoane care nu au treabă cu măştile. Cert este că decizia CJSA instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele aflate pe raza administrativ-teritorială a judeţului trebuie respectată, în caz contrar, contravenienţii vor fi sancţionaţi cu amenzi ce pot ajunge până la 2500 lei. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.