Se instituie CARANTINA în două localități din Argeș

1

Direcția de Sănătate Publică Argeș a înaintat Institutului Național de Sănătate Publică propunerea ca trei localități din Argeș să intre în carantină zonală din cauza focarelor de COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat de urgență vineri seara pentru a analiza propunerea DSP de carantinare a localităților Bălilești, Dârmănești și Țitești. În urma ședintei doar două localități vor intra în carantină după ce decizia va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial. M.S.

” Se instituie carantină zonală începând cu data de 01.08.2020, ora 19.00 pentru o perioadă de 14 zile, penrtu comunele: Bălileşti şi Dârmăneşti, din judeţul Argeş.

În localităţile caratinate prevăzute sunt permise intrarea, respectiv ieşirea, doar pentru: transportul de marfă indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare, desfăşurării activităţilor economice, în localităţile carantinate, precum şi aprovizionării populaţiei, persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării , ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţii publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, justiţie, servicilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă,  comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examenul de admitere la facultate…” , se arată în Hotărârea nr 27 din 31.07.2020.

Pot ieşi din comunele amintite cei care lucrează în afara localităţii doar prezentând orice document care să ateste activitatea profesională, sau cei care au persoane de îngrijit, care sunt bolnave sau au un deces în familie.

Decizia trebuie aprobată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi de INSP, ulterior urmând să fie publicată în Monitorul Oficial şi atunci poate intra în vigoare.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.