Un frate condamnat, altul achitat

7
  • În cazul afaceristului omorât în bătaie în trafic



Judecătorii Tribunalului Argeș au dat sentința în controversatul dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, în care doi tineri au omorât în bătaie un afacerist din Curtea de Argeș, după o neînțelegere în trafic.


Bărbatul în vârstă de 48 de ani, a fost lovit cu pumnii și picioarele după ce a luat apărarea altui șofer. În timpul anchetei s-a stabilit că unul dintre fraţi i-a aplicat lovitura care a cauzat decesul. Astfel, instanța l-a condamnat pe Leonard Florian Tudorici la o pedeapsă cu închisoarea în timp ce fratele, Mihai Adrian Tudoreci a fost achitat pentru cea mai gravă dintre acuzaţii, fiind condamnat cu suspendare doar pentru o altă acuzaţie, respectiv, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sentinţa nu este definitivă.
Pe 24 iunie, omul de afaceri Cătălin Plăiașu plecase de la firma lui din Piteşti spre casă. Pe drum, a văzut cum o maşină a frânat, brusc, de mai multe ori, în faţa unui autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. Apoi, cei doi bărbaţi din primul autoturism au început să arunce cu tot felul de obiecte spre cel pe care îl şicanau şi, în cele din urmă, i-au blocat calea. Niciun alt şofer nu i-a venit în ajutor. Cătălin Plăiașu a hotărât să intervină. Mihai Adrian T. de 22 de ani și Leonard Florian T. de 24 de ani , din comuan Merişani l-au lovit, moment în care bărbatul a căzut pe asfalt şi a fost rănit grav la cap. După o săptămână în care s-a aflat în comă, omul de afaceri a murit, în urma lui rămânând orfană de ambii părinţi o fată de 18 ani (n.r. mama murise în urmă cu mulţi ani, fiind bolnavă). Fraţii au ajuns în arest fiind acuzați de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În timpul anchetei s-a stabilit că loviturile aplicate de Leonard Florian T. au cauzat moartea bărbatului. Dosarul a fost trimis în judecată fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş, iar Mihai Adrian T. a fost eliberat din arest.
Trebuie să achite daune de 175.000 euro
Tribunalul Argeş a dat vineri 31 iulie, sentinţa în cazul celor doi fraţi. Unul dintre bătăuşi a fost achitat, în timp ce al doilea a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă. Leonard Florian Tudorici a primit şase luni de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi 4 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acestuia i se va deduce însă din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, adică un an şi o lună. Magistraţii au decis să îl achite pe Mihai Adrian Tudoreci, fratele lui Leonard, pentru complicitate la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, condamnându-l la un an de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta din urmă este obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piteşti sau la Primăria Merişani. Leonard Tudorici trebuie să achite în total daune morale de 175.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, rudelor şoferului pe care l-a omorât în bătaie. În plus acesta va trebui să plătească şi cheltuileile de spitalizare ale victimei, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, în valoare de aproximativ 7.800 de lei. Sentinţa poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Motivarea sentinţei va fi gata în următoarele săptămâni. Cei doi fraţi mai sunt judecaţi într-un dosar de tentativă de omor, aflat pe rolul Tribunalului Argeş. M.Sandu


7 COMENTARII

  1. Judecatorii de la tribunalul arges sunt o rusine pentru justitia din Romania, cum sa dai asemenea pedepse unor Criminalii!! ar trebui demisi imediat pentru ca nu fac altceva decat sa incurajeze criminalitatea, incredibil cat de corupta este justitia di romania!

  2. Acest complet de Tribunal de la Piteşti îi face umbră (n-are echivalent decât cu) celui de la „Curtea înaltă de Apel” de la Bucureşti care, în aceste clipe, îl salvează de FURIA poporului român, după carantinare, la ORDINUL lui, a satelor si comunelor creştine din Romania, „numitul RAED ARAFAT” !

    • Hmm… crestinii despre care vorbesti nu poarta masca si nu tin cont de distantare.
      Am ajuns la 1300 cazuri de Covid pe zi, nu mai sunt locuri in spitale, si tu vrei sa-l arestezi pe Arafat?

      Dar ce faci cu cei care tin petreceri, cu cei care fug din carantina si ii infecteaza pe ceilalti?

      P.S.
      Dupa tonul comentariului ghicesc ca esti tanar, pana in 30 de ani, si ti-ai facut ‘calculul’ ca scapi de Covid, daca te loveste.

      • RAED ARAFAT ne este singur…de vină ! El duce însă si… povara anilor copilăriei lui din…Damasc, ai „rupturii” de originile lui cultural-etnice şi parentale, dovedind/probând aici, în România, ADEVĂRUL străbun, pe care noi, români crestini, ÎL UITĂM prea des…”SÂNGELE , apă NU se face” !
        PENTRU CĂ prea am uitat, MERITĂM ce ne face…şi RAED ARAFAT et Co. !!!

  3. Va face 2 ani maxim , si apoi va iesi si repeta fapta. Rebuturile genetice de genul celor 2 nu au altceva in sange, de altfel singura sansa ca statul sa beneficieze de ceva in urma retardatilor este sa-i puna la munca silnica cel putin 10 ani.
    Iar judecatorii de la Arges sunt renumiti pentru ”impartialitate” , pe ei ii intereseaza doar dosarele politice care sa le faca vreun renume. Altfel nu poti explica cum il achita pe fratele criminalului doar pentru ca n-a dat lovitura cauzatoare de moarte, este de rasul curcilor decizia.
    Decat asa justitie mai buna legea talionului….

  4. cum au stabilit acesti judecatori de doi lei care dintre jegurile astea doua a dat mai mult si care mai putin? Dupa judecata lor proasta si cretina unul dintre astia doi s a uitat si altul la omorat!!!! cea ce e imposibil de crezut, e cazul sa fiti demisi domnilor care va credeti Magistrati.

  5. Domnul Predoiu, „impartialul” si „nepatatul” domn ministru ar trebui sa trimita un corp de control penste aceste scursuri ale justitiei argesene.
    Daca era omorat de aceste ciori un frate sau o ruda de a lor si alti judecatori dadeau asemenea pedepse?
    Nu cred ca mai exista un alt judet, cu o justitie de r…ahat ca Argesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.