Dispar materii din programa școlară!

0
  • PSD Argeş anunţă



Reprezentanții PSD Argeș atrag atenția asupra faptului că gu­vernanții „se bâlbâie” cu privire la începerea noului an școlar. Mai mult de atât, social de­mocraţii spus că potrivit unui document emis de Minsterul Eduacţiei şi Cercetării vor avea loc schimbări în programa şcolară, dispărând anumite materii în timp ce la altele se va reduce numărul de ore.


„Guvernul Orban 2 ne-a obișnuit cu tăierile! Tăieri de toate felurile… Așadar, din toamnă, conform planului Ministerului Educației și Cercetării dispar materii, note și mă tem că și… posturi! În prima variantă a Ministerului Educației și Cercetării, începând din toamnă – notele la religie ar putea dispărea (fiind înlocuite cu calificative), iar alte două materii să nu mai fie obligatorii la gimnaziu. Educația tehnologică și Consilierea și dezvoltarea personală ar putea fi eliminate definitiv din programa de ciclu gimnazial. Potrivit acestui document, Desenul și Muzica nu ar mai fi obligatorii, elevii urmând să aleagă dintre cursurile pe care să le frecventeze. Într-o a doua variantă de plan-cadru aflată în lucru se elimină materia Limba latină, sunt tăiate orele de la Limba modernă 2, de la Chimie, Fizică, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Consiliere și dezvoltare personală și Educație tehnologică. Oare aceste tăieri nu duc și la pierderi de posturi în învățământ??? Domnilor, așteptăm un răspuns, pentru că fiecare cadru didactic începe să se teamă. A treia variantă este construită pe baza chestionarelor lansate de Ministerul Educației și Cercetării către părinți și profesori. De remarcat că și în aceste variante realizate pe baza răspunsurilor societății, Religia rămâne ca materie obligatorie cu o oră pe săptămână din clasa a V-a până în clasa a VIII-a. Asta în timp ce alte materii apar inclusiv cu jumătăți de oră în planul-cadru. Așadar, deși elevii au ieșit în stradă pentru a afla vești cu privire la inceperea noului an școlar, deși salariile profesorilor trebuie să crească cu 50% de la 1 septembrie, guvernanții au alte planuri: acelea de a tăia, din toate, câte puțin! Oare unde vom ajunge așa??? În aceste momente, prioritățile cu privire la educație ar trebui să fie cu totul altele. Este important să investim în cadrele didactice și în viitorul copiilor – cei care vor reprezenta România mai departe! Domnilor guvernanți, noi, cu toții, încă așteptăm informații utile cu privire la noul an școlar, informații din care să reiasă că primordială este educația copiilor!” transmite PDS Argeş.
PSD nu va accepta ca Guvernul #PNL să taie 80% din dublarea alocațiilor pentru #copii votată de #Parlament!
– Guvernanții liberali au semnat ordonanța de urgență prin care se taie din creșterea decisă de Legislativ fără să țină cont de avizul negativ de la Consiliul Legislativ și de avizul cu observații de la Ministerul Justiției care spun foarte clar că ceea ce au făcut este neconstituțional!
– PSD va corecta acest lucru în Parlament!
– ”Majorarea” alocațiilor în viziunea lui PNL este o bătaie de joc la adresa copiilor și părinților în condițiile creșterii galopante a prețurilor și a diminuării veniturilor din cauza prăbușirii economiei.
– Educația și sănătatea copiilor sunt o investiție în viitorul țării, nu o cheltuială! M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.