Familist șantajat de o fată – bărbat!

0



Un argeșean în vârstă de 63 de ani, care are o familie respectabilă, a căzut în plasa întinsă de un infractor și a ajuns să fie șantajat. Individul s-a folosit de slăbiciunea sexuagenarului căruia îi plăceau tinerele şi nu a putut face faţă ispitei! Ce s-a întâmplat, aflaţi din materialul următor.


Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au primit o reclamţie de la un bărbat din comuna Cuca. Acesta susţinea că este şantajat de persoane necunoscute. Omul a mărturisit ruşinat întreaga tărăşenie, fiind demarate cercetările.
În cursul anchetei, poliţiştii au aflat că Mihai Ioan C., de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov şi-a făcut un cont de Facebook fals. A pus o fotografie de profil cu o tânără care pare minoră. Dându-se drept fata din poză a trimis cereri de prietenie unor bărbaţi şi a început să poarte discuţii online cu aceştia. Convorbirile au fost „fără perdea” astfel că, în scurt timp, s-a ajuns la propuneri indecente. Ca să capete încrederea interlocutorilor, „fata” a trimis poze nud. În acest fel l-a convins pe argeşeanul în vârstă de 63 de ani, să-i trimită fotografii în care el apare în ipostaze ruşinoase. La scurt timp după ce a intrat în posesia pozelor compromiţătoare, Mihai Ioan C. a început să-i ceară bani argeşeanului. Iniţial omul a refuzat însă a fost ameninţat că dacă nu va remite o sumă, pozele, în care el apărea gol puşcă, vor fi publicate pe internet.
A trimis un complice să încaseze banii
Mai de voie, mai de nevoie, bărbatul s-a dus şi a pus într-un cont bancar suma de 2.000 de lei. La scurt timp, şantajistul a cerut din nou bani. Atunci argeşeanul s-a dus şi a reclamat totul. Oamenii legii au făcut organizat luni, o percheziţie acasă la Mihai Ioan C. , ridicând de la el calculatorul în care au găsit contul fals dar şi documente de la bancă. Asta deşi, nu el a ridicat banii! Ancheta a fost extinsă şi s-a stabilit că individul a trimis un prieten să ridice suma de la bancă. A fost depistat şi cel care a încasat banii, un bărbat de 34 de ani, din Făgăraş, acesta fiind acum inculpat în dosar. În baza probelor, Mihai Ioan C. a fost reţinut pe bază de ordonanţă. Marţi el a fost audiat de procuror în sistem de videoconferinţă, fiind o premieră. Ulterior fiind prezentat Judecătoriei Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Propunerea a fost acceptată şi a primit mandat pentru 30 de zile, sub acuzaţia de şantaj în formă continuată. Cercetările continuă, pentru a se stabili dacă braşoveanul a comis şi alte fapte de acest gen. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.