O nouă echipă argeşeană în Liga 3

0
  • n Voinţa Budeasa a câştigat barajul de promovare
  • Echipa este antrenată de Iulian Tameş
  • Cealaltă formaţie din judeţ participantă este Unirea Bascov



Astfel, Federaţia a îngheţat campionatul Ligii a treia după pandemie şi a stabilit al mod de promovare, în loc de barajele ce se organizau între duă judeţe. Astfel, printr-o nouă tragere la sorţi s-au stabilit 14 minigrupe de câte trei echipe campioane județene. Cele 14 câștigătoare ale noilor baraje au promovat în Liga 3, însă și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în minigrupe au şi ele șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante. În aceste condiţii, viitorul sezon al Ligii 3, ediția 2020/2021, va avea cinci serii a câte 18 echipe, faţă de cel de anul acesta cu cinci serii a câte 16 cluburi. În concluzie, pentru sezonul ce va începe în această vară, trei echipe vor pica din Liga 2, 77 din 80 au rămas active în Liga 3, 14 vor promova din Liga 4, iar locurile vacante până la 90 vor fi completate cu alte cluburi care vor participa la minigrupele de baraj, cele situate pe locul 2.


Revenind la Voinţa Budeasa, echipa argeşeană a făcut parte din Regiunea 5, Sud-Vest, Grupa A, alături de judeţele Dâmbovița (Roberto Ziduri), Dolj (Unirea Tricolor Dăbuleni) şi Grupa B: Teleorman (Unirea Țigănești nu a putut îndeplini protocolul medical), Olt (Petrolul Potcoava), Vâlcea (Minerul Costeşti). Cele trei etape disputate au fost: # Et 1, 1 august: Unirea Tricolor Dăbuleni – Voinţa Budeasa 0-4. Au marcat: Au marcat: Andrei Barbu (două), Marian Marcu, Cosmin Leca, Petrolul Potcoava – Minerul Costeşti 3-0 la masa verde # Et 2, 5 august: Roberto Ziduri – Unirea Tricolor Dăbuleni 4-0 # Et 3:9 august: Voinţa Budeasa – Roberto Ziduri 3-0. Au marcat: Bogdan Stancu, Iulian Tameș, Marian Marcu.
FRF a a anunţat particpantele
Ieri, Federația Română de Fotbal a anunțat în mod oficial, la două zile după desfășurarea ultimei etape a barajului de promovare în Liga 3, cele 21 de echipe care şi-au câştigat dreptul de a participa în noua ediție a celui de-al treilea eșalon fotbalistic, 2020/2021, programat să înceapă la 29 august. 14 dintre ele sunt câștigătoarele mini-grupelor din care au făcut parte, iar celelalte șapte cluburi sunt cele mai bune locuri 2. Decizia a fost luată în ședința din 11 august a Comitetului de Urgență al FRF.
Câștigătoare mini-grupelor au promovat direct
Câștigătoarele celor 14 mini-grupe de baraj în trei sunt următoarele echipe: Bradu Borca (Neamț), Dante Botoşani (Botoșani), CSM Satu Mare (Satu Mare), Progresul Şomcuţa Mare (Maramureș), Unirea Ungheni (Mureș), Corona Braşov (Brașov), Progresul Ezeriş (Caraș Severin), Avântul Periam (Timiș), Voinţa Budeasa (Argeș), Petrolul Potcoava (Olt), ACSM Oltenița (Călărași), Steaua București (București), Sportul Chiscani (Brăila) și Gloria Albeşti (Constanța). Acestea au promovat direct în Liga 3, două dintre ele chiar fără să joace un meci, precum Potcoava și Periam.
Şapte echipe de pe locul 2 participă în Liga 3
Fiindcă FRF vrea ca noua ediție a Ligii 3 să aibă și mai multe echipe în componență față de sezoanele trecute, în ciuda situației dificile prin care trece fotbalul românesc din cauza pandemiei, forum condus de Răzvan Burleanu a determinat și șapte cele mai bune ocupante ale locului 2 în mini-grupele de baraj pentru a promova în cel de-al treilea eșalon. Astfel, pentru a completa lista de 90 de cluburi care vor lua startul în noua ediție a Ligii 3, una formată din cinci serii a câte 18 echipe, cu a câte 16, câte erau până acum, ca urmare a modificării sistemului competițional în această vară, locurile vacante au fost completate cu cel mai bine clasate cluburi de de pe locul 2 la barajul de promovare. Aceste cluburi sunt: CSO Plopeni (Prahova), Avântul Valea Marului (Galați), CSM Râmnicu Sărat (Buzău), Sportul Șimleu Silvaniei (Sălaj), Măgura Cisnădie (Sibiu), CS Ocna Mureș (Alba) și Bărăganul Ciulnița (Ialomița). Aceasta din urmă, Bărăganul , a pierdut meciul cu Steaua cu 6-0, însă l-a câștigat la ”masa verde”, cu 3-0, pe următorul, fiindcă Argeșul Mihăilești n-a mai dorit să joace și a doua partidă de la baraj, după ce în prima a fost umilită cu 8-1 de trupa ”militară”. Ciunița promovează în Liga 3 chiar dacă nu a câștigat niciun meci pe teren, în timp ce alte formații au jucat două meciuri și nu au dreptul să urce în cel de-al treilea eșalon. FRF a mai anunțat că patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.