Evenimente Centrul Cultural

0


Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 17 – 21 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
In Memoriam Gheorghe I. Cotenescu
Expoziția de fotografie istorică sub genericul In Memoriam, preotul – căpitan Gheorghe I. Cotenescu (1886 – 1965), coordonată de nepotul său, publicistul Radu Petrescu-Muscel.
“Bunicul meu Gheorghe I. Cotenescu s-a născut la data de 4 iulie 1886, în localitatea Izvoarele, Voineşti, județul Dâmboviţa și a decedat pe 12 februarie 1965, la Câmpulung Muscel, fiind înmormântat în cavoul familial din curtea bisericii noi Stoeneşti, Argeş. Urmaş al unei familii tradiţionale de moşneni musceleni din sec. XVIII, ai cărei reprezentanţi au ctitorit din dragoste şi credinţă patru biserici rurale în judeţele Muscel şi Dâmboviţa, toate funcţionale şi azi, Gheorghe I. Cotenescu a fost preot paroh, protopsalt, compozitor, dirijor, profesor, publicist, animator cultural şi om politic cu martiraj în temniţele comuniste”, declară publicistul Radu Petrescu-Muscel.
In Memoriam Marin Ioniță
Prelegerea cu tema In Memoriam Marin Ioniță, susținută de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu, în cadrul noului proiect cultural-educativ, sub genericul “Oameni cari au fost”.
“Omul de cultură Marin Ionită și-a lăsat amprenta asupra orașului nostru, devenind un simbol al prieteniei și al generozității. Ne-a încurajat pe toți mai tinerii scriitori și a fost devotat tinerelor condeie, creând Cenaclul “Sind  Junior”. El însuși s-a remarcat ca un scriitor de primă mărime, așa cum s-a subliniat în critica literară: Posedă o artă superioară de a portretiza, de a caracteriza prin naturaleţea comporta­mentală a eroilor săi. Abordează şi tematică istorică, mitolo­gică, şi pe cea a mediului citadin. Înzestrat creator de proză pentru copii. Descrie ruralul, satul tradiţional românesc, apropiindu-se, credem, de un Zaharia Stancu sau Marin Preda”, spune Mona Vâlceanu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.